Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

easyJet

easyJet är ett brittiskt lågprisflygbolag med sin hemmabas på London-Luton. Gatwick är dock bolagets största flygplats med 63 olika destinationer. Bolagets strategi är, att erbjuda billiga flyg genom att använda planets utrymme till maximum. Till skillnad från flera andra lågprisflygbolag, easyJet flyger till Europas ledande och mest trafikerande flygfält. Till exempel i Sverige flyger easyJet från Stockholm-Arlanda till Geneve för tillfället.

 

Med easyJet är det möjligt att köpa flera olika tilläggstjänster till sitt flyg så som extra benutrymme eller ett extra bagage.

EasyJet erbjuder en möjlighet att köpa en easyJet plus-kort vilket ger förmåner under ett årsperiod. Med easyJet Plus-kort får resenären välja sitt säte, ta med sig ett litet extra bagage som kan stoppas under sätet, fast track- säkerhetskontroll samt separat kö till boarding och till bagage drop. Allt detta gör att resa med easyJet blir bekvämare och smidigare.

Flexi fare är en annan tilläggstjänst som erbjuds på alla bolagets rutter. Med Flexi Fare-tjänst är det möjligt att boka om resan gratis i fall resenären behöver ändra datum eller tid inför resan. Ombokningen är möjligt upp till två timmar innan flyget avgår. Flexi Fare möjliggör också att resenären inte behöver betala separat för ett incheckat bagage max 20 kg eller för ett handbagage. Flexi Fare-kunder har också ett eget in checknings samt säkerhetskontroll kö samt få sitta i framdelen av planet. Däremot om man vill byta namn på bokningen, behöver man betala extra även om man har köpt en Flexi Fare-biljett.

Extrabenutrymme som kallas för Extra Legroom Seat samt säte i framdelen av planet som kallas för Up Front seat kan också köpas separat utan att behöva ha easyJet Pluskort eller Flexi Fare-biljett. Båda dessa produkter omfattar också snabbare påstigning till planet.

Det är bra att veta att med easyJet kan man endast göra check in online. Passageraren måste antingen skriva ut boardingkortet eller ladda ner den till mobil i fall flygplatsen i frågan accepterar mobila boardingkort. Det lönar sig att ladda ner easyJet appen i mobilen eller tabletten för att vara på säkra sidan av det att den accepteras.