Billiga flygbiljetter till Umeå

Förslag på billiga flygresor till Umeå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 809 kr för enkelflyg och 1 919 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Umeå – en sprudlande universitetsstad

Umeå är en av Västerbottens härligaste städer. Att en stor andel av invånarna är studenter på universitet ger den en ungdomlig atmosfär. Norra Sveriges största stad är känd för sina kulturevenemang och lockar samtidigt med natursköna wow-upplevelser. Med billiga flyg till Umeå är det enkelt att uppleva Björkarnas stad – oavsett var i Sverige du bor.

Bästa tiden att besöka Umeå

Umeå är vackert året om, men de flesta väljer att resa hit under den skirt grönskande sommaren eller under december, då staden är vintervit och julpyntad. Under de här perioderna kan trycket på biljetter öka och därmed kan även priserna stiga. Det är allra enklast att hitta billiga flyg till Umeå under högsäsong om du är ute i god tid, så börja planera din resa så snart du kan. Det är oftast billigast att boka en flygbiljett ungefär 50 dagar innan avresa. Om du vill vara säker på att hitta lite billigare resor kan även vår och höst vara bra årstider att fundera på. Umeås intressanta utbud av sevärdheter och naturupplevelser levererar året om.

Ta dig till magiska Umeå med flyg

Det går direktflyg till Umeå från Stockholm, Göteborg, Kristianstad, Visby, Östersund och Kiruna. Flera olika flygbolag trafikerar sträckorna – från Bromma Stockholm Airport flyger till exempel BRA och Finnair, från Göteborg Landvetter Airport kan du bland annat flyga med SAS, och du kan välja lågprisflygbolaget Norwegian när du flyger från Stockholm Arlanda Airport. Avstånden mellan städerna i vårt avlånga land är ofta långa, och du kan spara mycket tid när du väljer flygresor till Umeå. Med bil skulle det ta över 11 timmar att köra från Göteborg till Umeå, en sträcka på nästan 100 mil. Flygresan mellan de två städerna tar däremot bara 1 timme och 40 minuter.

Hur du tar dig från flygplatsen

När du reser med flyg till Umeå landar du på Umeå Airport i stadsdelen Alvik, bara 4 kilometer från stadens centrum. Flygplastens centrala läge göra att du snabbt kan ta dig vidare till din slutdestination med antingen bil eller buss. Flygbussen avgår i anslutning till ankommande flyg och du hittar busshållplatsen utanför terminalbyggnaden, där det också ligger en taxistation. Du kan även åka lokalbuss från flygplatsen in till Umeå Vasaplan, som ligger mitt i centrum. Den resan tar inte mer än 15 minuter. Vill du själv sitta bakom ratten kan du passa på att boka en hyrbil, som du självklart kan hämta direkt på flygplasten. Följ sedan Flygplatsvägen till väg E12 för att nå centrum.

Festivaler och cyklar

Billiga resor till Umeå ger dig tillgång till en riktig kulturstad. Kanske reser du hit för att besöka någon av de stora festivalerna? Brännbollsyran, Umeå International Film Festival, Umeå Jazzfestival och Umeå Open Festival är bara några av de tillställningar som lockar mängder av besökare till staden. Passa även på att hyra en cykel när du är här. Umeå är en cykelstad med 225 kilometer cykelväg. Det finns till och med ett delvis uppvärmt cykelgarage på Umeå Airport!

Information om flyg till Umeå
Destinationens flygplatsUmeå

Weekendresor

Avresa frånDestinationResdatumFlyg från*
BMAUmeåaugusti 31 till september 91 630 kr
*Skatter och avgifter ingår i priserna

Behöver du en hyrbil efter flygresan?

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.