Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Sök efter flyg med Ryanair


Flygplatser för Ryanair
Res med Ryanair idag och flyg till flera destinationer från dessa inrikes och internationella flygplatser.
Flygplatskod
Land
Flygplatsens namn
Antal flyg
VIEAUTVienna Intl.10
DUBIRLDublin8
STNGBRStansted4
LISPRTHumberto Delgado2
SXFDEUSchoenefeld1
MXPITAMalpensa Intl.1
LGWGBRGatwick1
EDIGBREdinburgh1
CPHDNKKastrup1
BUDHUNFerenc Liszt Intl.1

Ryanair

Ryanair kan ses som det första lågprisflygbolaget som svenskarna lärde sig känna igen. Bolagets servicemodell avvek från de andra flygbolagens med att till exempel använda mer avlägsna flygfält och med att skära ner på olika slags service ombord, som till exempel gratis måltider och dryckservering. Detta gör det möjligt för bolaget att erbjuda sina kunder förmånligare priser för sina flyg.

När man reser med Ryanair eller vilket som helst annat lågprisflygbolag är det viktigt att komma ihåg vissa saker, som avviker från vanliga flygbolags vanor. Redan vid resans bokningsskede lönar det sig att tänka på mängden av bagage man har tänkt ta med sig på resan. Läs noggrannt igenom anvisningarna om mängden tillåtet bagage, viktbegränsningar och priser på Ryanairs hemsida. Det är vanligt att lågprisflygbolag kontrollerar vikten och mängden av handbagage i samband med incheckningen.

Om du vill undvika extra kostnader och extra besvär lönar det sig att försäkra dig om att ditt bagage faktiskt följer Ryanairs regler. Det finns dessutom inga reserverade platser ombord, utan passagerarna sätter sig på vilken som helst ledig plats. Beakta det här och kom till flygplatsen och boardingen i tid, om du vill sitta bredvid ditt resesällskap. I vissa fall är det i samband med bokningen möjligt att betala en så kallad Premium boarding fee, som ger dig rättigheten att bland med de första välja din plats ombord.

När du bokar din resa lönar det sig också att beakta att Ryanair oftast flyger från lite mer avlägsna flygfält som till exempel Skavsta, som ligger utanför Stockholm, och Landvetter som ligger utanför Göteborg. Det lönar sig alltså att också räkna med tåg- eller bussbiljetter i resans pris. Måltider eller drycker hör heller inte till flygets pris. Om du vill äta någonting ombord så kan det vara bra att vara förberedd på ett rätt så litet sortiment som finns till salu ombord. Annars kan du packa med en egen matsäck, så länge den inte innehåller någonting i vätskeform. Flygfälten som Ryanair använder har oftast inte heller så mångsidiga sortiment, så satsa inte på att endast köpa med dig mat från flygfältet, i alla fall inte då du reser från Sverige.

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.