Resor till Göteborg

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Din nästa resa till Göteborg med MrJet

  • Sök bland våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Där hittar du hotell och flyg eller hyrbilar till rabatterade paketpriser. Boka din ultimata resa på en och samma plats!
  • Du har tur! Vi har otroliga erbjudanden på fantastiska boenden. Sök bland våra boenden i rutan ovan.
  • Vi erbjuder gratis avbokning på de flesta hotell om du skulle behöva ändra din planer*

För mer information hänvisar vi till vår informationssida om covid-19.

Hitta den där resan som är perfekt för dig nu!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24–48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

De bästa hotellerbjudandena för din semester i Göteborg

Hittar du inte det du letar efter?
Se alla tillgängliga boenden i Göteborg
Visa alla boenden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Flyg och hotell i Göteborg

När du känner för att packa väskan och förlora dig själv i nya äventyr, kan en tur till Göteborg vara precis det du behöver. Med hjälp av MrJet kan du boka de bästa priserna på flyg och hotell till Göteborg.

Du får toppenrabatter om du väljer att ordna både flygresa och boende med oss.

Vill du ha frukost vid poolen och middag på takterrassen? Inga problem alls. Med över 500 flygbolagspartners och fler än 500 000 boenden över hela världen att söka bland, är vad som helst möjligt.

Vi är så säkra på våra priser att om du bokar ett paketerbjudande med MrJet nu och råkar snubbla över ett erbjudande som är billigare än vårt inom 48 timmar, så möter vi det och och återbetalar skillnaden. Det är det som är vår prisgaranti.

Oavsett om du är ute efter en pulserande metropol eller en fridfull och stärkande paus från vardagen, så hjälper vi dig att komma precis dit du vill. Allmänna bokningsvillkor gäller.

Resa till Göteborg

Är du redo att lämna kontoret och resa till Göteborg? På MrJet finns all information och inspiration du behöver.

Göteborg ligger 400 km sydväst om landets huvudstad, Stockholm, och 13 km nordöst om Brännö.

På familjeattraktioner såsom Liseberg, Vattenpalatset och Hagabion kommer barnen helt säkert att ha roligt. Och vem vet, det blir kanske roligt för de vuxna också! Missa inte dessa roliga dagsutflykter på din semester i Göteborg.

Vill du besöka den mest spännande platsen i staden? Då ska du ta en tur till Barnens Zoo, där du kan titta på en del arter i det spännande djurriket.

Den glamourösa miljön när du besöker Casino Cosmopol Göteborg gör det till ett utmärkt ställe för en spännande utekväll. Köp en öl och utforska omgivningen eller prova din lycka och satsa en slant!

Göteborg har några fantastiska grönområden där du kan kolla in en mängd olika växter. Botaniska trädgården och Trädgårdsföreningen i Göteborg är två måsten.

Du behöver inte gå långt in i skogen för att uppleva lite grönska. Slottskogen och Palmhuset är bara två av de härliga urbana oaserna du hittar mitt i betongdjungeln. Bältespännarparken och Positivparken är ytterligare ett par mötesplatser där du kan njuta av grönska.

Ta in de underbara vyerna vid Landvettersjön.

Att vara ute i naturen kan verkligen ladda batterierna. Keillers Park är en otroligt vacker plats som är perfekt för att slappna av.

Hör med den vänliga personalen på Volvo museum och Aeroseum om museets speciella evenemang. Här kan du njuta av stillheten samtidigt som du kan lära dig nya saker. Röhsska museet och Göteborgs radiomuseum är två andra bra museer som rekommenderas bland resenärer.

Från designen och konstruktionen bakom olika skepp till de instrument och föremål som man finner ombord, kommer de intressanta utställningsföremålen på Maritima museum och Sjöfartsmuseet och akvarium att fängsla alla som är intresserade av sjöfartens historia.

Väck din egen nyfikenhet på Universeum, där du får uppleva det bästa inom vetenskapliga upptäckter och innovation.

Vi förstår inte riktigt hur Göteborgs naturhistoriska museum och Världskulturmuseet har lyckats pressa in så många av planetens fascinerande artefakter i bara två utrymmen. En visit i endera kommer att förtrolla dig hela dagen. När det gäller naturen går det inte att se allt, men låt det inte hindra dig från att försöka! För ännu fler ovanliga arter, lägg till Lödöse museum i din kalender.

Konstkännare reser från världen över för att uppleva de otroliga samlingarna i Göteborg. Göteborgs konstmuseum och Hasselblad Center är ofta dit de går först. Du får inte heller glömma att besöka Nordiska akvarellmuseet och Galleri Mors Mössa.

Är du historieintresserad? Då kan du uppleva det förflutna på riktigt på Göteborgs stadsmuseum. Mölndals stadsmuseum och Emigranternas Hus berättar också om regionens spännande och unika dåtid.

Om du vill veta mer om det historiska Göteborg kan du se till att besöka Chalmers tekniska universitet och Poseidon-statyn. Om du vill fortsätta ditt historiska äventyr kan Kronhuset och Göteborgs rådhus vara bra alternativ.

Är du historieälskare? Då kan du åka till Bohus fästning och Carlstens fästning för att lära dig om de som försvarade dem och hur de användes som fortifikationer. Skansen Lejonet och Älvsborgs fästning har också försvarats mot attacker många gånger under århundradena.

Vi har nog alla någon gång fantiserat om att sitta på en kunglig tron. Gunnebo slott och trädgårdar är en byggnad som tycks vara hämtad ur sagornas värld. Se därför till att titta förbi denna fantastiska plats för att ta reda på hur det verkligen känns att leva i ett kungahus.

Du behöver inte vara troende för att vilja besöka Marstrands kyrka och Masthuggskyrkan, två platser som är omtalade för sin religiösa och historiska betydelse. Många resande med en spirituell nyfikenhet brukar även vilja besöka Oscar Fredriks kyrka och Hagakyrkan.

Det är mycket bättre att tänka tillbaka på livet och kunna säga "tänk att jag gjorde det där", hellre än "varför gjorde jag aldrig det där?". Så när du ändå befinner dig i Göteborg bör du passa på att besöka några av de mindre välkända attraktionerna, såsom Göteborgs stadsbibliotek och Göteborgs remfabrik. Du får inte heller glömma Volvo Torslandafabriken och Rödasten Konsthall.

Hotell i Göteborg

Hitta ditt perfekta boende med hjälp av MrJet. Här hittar du nämligen massor av boenden i Göteborg samlade.

Boenden i Göteborg erbjuder allt från rum med bara det absolut nödvändigaste till rum med alla tänkbara bekvämligheter. Om du letar efter ett hotell som inte tänjer på plånboken för mycket kan du boka in dig på City Hotel Avenyn vid Lorensbergsgatan 6 eller Hotell Maria Eriksson vid Chalmersgatan 27 A. Om du istället vill skämma bort dig riktigt ordentligt under din vistelse kan Hotel Pigalle eller Avalon Hotel vara perfekt för dig. Här kan du luta dig tillbaka och låta den erfarna personalen göra det de gör bäst.