Billiga flygbiljetter till Venedig

Förslag på billiga flygresor till Venedig

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 762 kr för enkelflyg och 1 207 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Tips för att hitta billiga flyg

❓ Hur mycket kostar det att flyga till Venedig?

✔️ Priset för resor tur-och-retur till Venedig varierar mellan 1 207 kr och 1 671 kr. Resenärer som bokar en enkelbiljett till Venedig kan hitta fantastiska flyg för så lite som 762 kr. Tips för fyndjägare: Januari är den bästa månaden att hitta ett billigt flyg till Venedig.

❓ Hur hittar jag det billigaste flyget till Venedig?

✔️ Flygpriserna till Venedig varierar stort, beroende på ett flertal olika faktorer. Det är lättare att hitta ett billigt flyg till Venedig om du är flexibel med datum för avgång och återresa, men dessutom kan valet av flygplats och flygbolag påverka biljettpriserna. För att hitta de bästa erbjudanden kan du försöka ändra sökkriterierna för att täcka alternativa datum och flygplatser. MrJet erbjuder stora rabatter, ett enormt utbud av flygbolag och en användarvänlig bokningsplattform, så det är enkelt för dig att hitta det perfekta flyget till Venedig, oavsett om du bokar en affärsresa, letar efter en spontan weekendresa eller planerar familjesemestern. Så vad säger du — fönster eller gång?

❓ Vilka är de bästa flygbolagen som flyger till Venedig?

✔️ Om du vill boka ett flyg till Venedig kan du hitta ett stort antal flygbolag att välja mellan, som till exempel Vueling Airlines, KLM, Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Air France. MrJet gör det enkelt att jämföra flyg för att se vilket flygbolag som passar dig bäst, så att du kan få ut så mycket som möjligt för pengarna och kan koppla av under flygresan.

❓ Kan jag avboka mitt flyg till Venedig med MrJet?

✔️ Vi vet hur det är — livet kan vara oberäkneligt, planer kan ändras och du behöver flexibilitet. Om du behöver ändra eller avboka ditt flyg till Venedig kan du kontakta MrJet via kundtjänstportalen, där du dessutom hittar praktiska resetips, som täcker allt från flyg och hyrbilar till aktiviteter och hotell.

❓ Hur söker man efter ett flexibelt flyg till Venedig?

✔️ För att få ut så mycket som möjligt av MrJets flexibla flygalternativ kan du använda rullgardinsmenyn på flygsidan. Du hittar menyn genom att klicka på knappen "Avancerade alternativ". Härifrån kan du anpassa dina sökinställningar för att hitta det perfekta flyget för dig. När du har sökt efter ditt flyg kan du dessutom jämföra priser på närliggande datum genom att klicka på länken "Visa flexibla datum" ovanför sökresultaten.

❓ Vilka är de billigaste dagarna att boka ett flyg?

✔️ Det verkar vara bäst att boka flyg på fredag. Vi har märkt att biljetter som bokades på fredagar gav resenärer de bästa erbjudandena i genomsnitt 2020. Däremot verkar onsdag vara den värsta dagen att köpa flygbiljetter, då det var den dagen som visar det högsta snittpriset baserat på efterfrågan hos MrJet 2020.

❓ Vilka är de billigaste dagarna att flyga?

✔️ Vi analyserade efterfrågan efter flyg på MrJet 2020 och måndagar visade sig vara den billigaste dagen att flyga. Det är definitivt något du borde ha i åtanke när du bokar nästa resa! Helgen kan verka vara den mest logiska tiden att börja semester, men flygbiljetter var i genomsnitt dyrare för flyg som agvick på lördagar, så det kan vara värt att tänka på när du planerar nästa resa.

*Enligt efterfrågan efter flyg på ebookers.com från januari till december 2020. Besparingar kan variera beroende på vilka alternativ som har valts.

Flyg till Venedig

Venedig var en gång i tiden en maritim stormakt i Europa och är idag ett världskulturarv och en myllrande stad med mycket att upptäcka. Venedig är en av de städer som alla borde besöka någon gång i livet, och du kan hitta billiga flyg till Venedig från Sverige. Staden bjuder på sevärdheter som Markuskyrkan på Markusplatsen och Dogepalatset. Den är också full av små, pittoreska gator och smala gränder som kan utforskas till fots eller via gondol om du får ont i fötterna. Du kan även åka ut till ön Murano för att se hur det vackra Muranoglaset tillverkas. Och om man tröttar på sightseeing så ligger stranden bara 15 minuter bort med båt, på ön Lido. Venedig har en alldeles speciell stämning och när du väl fått uppleva den kommer du aldrig att vilja åka därifrån.

Så hittar du billiga resor till Venedig

Om du hellre vill spendera pengarna på vackra masker och Muranoglas än flygresor ska du besöka staden under hösten då priserna är som lägst. Eftersom det kan bli mycket varmt under sommarmånaderna och det samtidigt finns ett stort antal besökare i staden är hösten och våren också mer behagliga årstider för ett besök i Venedig. Som dyrast är det att flyga till Venedig över nyår då många besöker staden för att fira La Festa di San Silvestro med fyrverkerier över kanalerna och en stor fest på Markusplatsen.

Flyga från Sverige till Venedig

Du kan flyga till Venedig från ett antal olika flygplatser i Sverige. Från Stockholm Arlanda går flygen med Norwegian direkt till Marco Polo-flygplatsen, och från Stockholm Skavsta flyger Ryanair direkt till Treviso flygplats om du vill komma undan lite billigare. Både Ryanair och Norwegian Air flyger flera gånger i veckan. Bor du i Göteborg eller Malmö kan du antingen flyga från Landvetter med en snabb mellanlandning i t.ex. Frankfurt, eller ta direktflyget från Köpenhamn.

Venedigs flygplatser

Venedig har flera flygplatser att välja på. Den närmaste är Marco Polo Airport som ligger en dryg mil från staden. Du kan ta dig från flygplatsen in till centrala Venedig med buss, taxi eller vattenbuss, så kallad Vaporetto. Bussen tar ungefär 20 minuter och kostar runt femton euro tur och retur. Vaporetton tar lite över en timma från flygplatsen in till centrala Venedig och kostar 30 euro tur och retur. Ett annat alternativ är att lägga till ytterligare några euro för ett heldagskort som gäller för både buss och båt i 24 timmar, och som dessutom inkluderar en returbiljett till flygplatsen.

Den andra flygplatsen du kan flyga till är Treviso Airport. Den ligger nästan fyra mil utanför Venedig, och du kan därifrån ta dig in till centrala Venedig med taxi eller flygbuss. Den vanliga flygbussen kostar femton euro tur och retur, men det finns också en direktbuss som tar dig till Venedig på en timme och tio minuter för omkring 25 euro.

Behöver du en hyrbil efter flygresan?

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.