Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Flyg till Venedig

Venedig var en gång i tiden en maritim stormakt i Europa och är idag ett världskulturarv och en myllrande stad med mycket att upptäcka. Venedig är en av de städer som alla borde besöka någon gång i livet, och du kan hitta billiga flyg till Venedig från Sverige. Staden bjuder på sevärdheter som Markuskyrkan på Markusplatsen och Dogepalatset. Den är också full av små, pittoreska gator och smala gränder som kan utforskas till fots eller via gondol om du får ont i fötterna. Du kan även åka ut till ön Murano för att se hur det vackra Muranoglaset tillverkas. Och om man tröttar på sightseeing så ligger stranden bara 15 minuter bort med båt, på ön Lido. Venedig har en alldeles speciell stämning och när du väl fått uppleva den kommer du aldrig att vilja åka därifrån.

Så hittar du billiga resor till Venedig

Om du hellre vill spendera pengarna på vackra masker och Muranoglas än flygresor ska du besöka staden under hösten då priserna är som lägst. Eftersom det kan bli mycket varmt under sommarmånaderna och det samtidigt finns ett stort antal besökare i staden är hösten och våren också mer behagliga årstider för ett besök i Venedig. Som dyrast är det att flyga till Venedig över nyår då många besöker staden för att fira La Festa di San Silvestro med fyrverkerier över kanalerna och en stor fest på Markusplatsen.

Flyga från Sverige till Venedig

Du kan flyga till Venedig från ett antal olika flygplatser i Sverige. Från Stockholm Arlanda går flygen med Norwegian direkt till Marco Polo-flygplatsen, och från Stockholm Skavsta flyger Ryanair direkt till Treviso flygplats om du vill komma undan lite billigare. Både Ryanair och Norwegian Air flyger flera gånger i veckan. Bor du i Göteborg eller Malmö kan du antingen flyga från Landvetter med en snabb mellanlandning i t.ex. Frankfurt, eller ta direktflyget från Köpenhamn.

Venedigs flygplatser

Venedig har flera flygplatser att välja på. Den närmaste är Marco Polo Airport som ligger en dryg mil från staden. Du kan ta dig från flygplatsen in till centrala Venedig med buss, taxi eller vattenbuss, så kallad Vaporetto. Bussen tar ungefär 20 minuter och kostar runt femton euro tur och retur. Vaporetton tar lite över en timma från flygplatsen in till centrala Venedig och kostar 30 euro tur och retur. Ett annat alternativ är att lägga till ytterligare några euro för ett heldagskort som gäller för både buss och båt i 24 timmar, och som dessutom inkluderar en returbiljett till flygplatsen.

Den andra flygplatsen du kan flyga till är Treviso Airport. Den ligger nästan fyra mil utanför Venedig, och du kan därifrån ta dig in till centrala Venedig med taxi eller flygbuss. Den vanliga flygbussen kostar femton euro tur och retur, men det finns också en direktbuss som tar dig till Venedig på en timme och tio minuter för omkring 25 euro.

Karta

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.