Boka Tältstugor

Boka Tältstugor med MrJet

Om du vill bli ett med din inre upptäcktsresande i Afrikas inland i år, men fortfarande vill lyxa till det en smula, kan en tältstuga vara något för dig. Som namnet antyder är det ett tält – men inte vilket tält som helst. Det här är utrustat med alla möjliga påkostade bekvämligheter. Många tältstugor är faktiskt ordentligt lyxiga och erbjuder samma överflöd som en fyrstjärnig svit på en större resort. Det som dock får dessa boenden att verkligen stå ut i mängden är hur de passar in i den naturliga omgivningen. Du kommer kunna sova med bara en bit tyg mellan dig och de böljande sanddynerna i Saharaöknen eller de gaselltäta savannerna i Rift Valley-provinsen. Tältstugor finns dock inte bara i Afrika. De finns världen över och erbjuder en vistelse som är både lantlig och bekväm men som på samma gång transporterar dig rakt ut i naturen.

Det kanske är svårt att tro, men de som är ute efter lyx kommer hitta mycket att uppskatta i tältstugor. Många av dem erbjuder så mycket mer än vanliga safariboenden. Trots att de är tält känns de mer som små hotell. De erbjuder ofta lyxiga sängar och trägolv, egna badrum med separata badkar och stora garderober och sittplatser täckta av kuddar och vackert slitna tyger – och det är bara i själva tälten. Utanför kan det finnas pooler ovanför dalgångar med elefanter eller solstolar i skuggan av akaciaträd som svajar i vinden.

Lyxigheterna är en trevlig bonus, men boende i tältstugor handlar egentligen om att komma riktigt nära naturen. Oavsett om du är ute efter en annorlunda smekmånadsresa eller en lya som får dig att känna dig som de historiska upptäcktsresarna kommer du ha vacker vildmark precis utanför tältduken. Många av dessa boenden arrangerar egna safariturer, vilket gör det lätt för dig att bocka av Afrikas storvilt, eller ”The Big Five” som de också kallas, eller få en glimt av kamelkaravanerna ute i öknen. Andra ligger längs fantastiska vandringsleder eller är belägna så att du knappt behöver titta ut genom fönstret för att se gaseller och antiloper.

Det går att hitta alla möjliga otroliga tältstugor på MrJet. Det finns mysiga boenden med sprakande eldstäder där du kan värma dig ända in i märgen under den afrikanska stjärnhimlen. Det finns tältrum vid kusten som blickar ut över den mäktiga Indiska oceanen. Det finns lyxigare alternativ mitt ute i världsberömda naturreservat. Det finns med andra ord så pass många olika att välja mellan att två resor till dessa destinationer aldrig kommer vara likadana. Att hitta ett boende som passar perfekt för dig kan vara en lätt match. Ange bara de datum du vill åka så visar vi de högst rankade boendena på din valda destination. Du kan också zooma in och ut på kartan över specifika områden för att hitta de tältstugor som ligger närmast den region du helst vill utforska.