Boka Motell

Boka Motell med MrJet

Oavsett om du susar fram längs historiska Route 66, om du slingrar längs Stillahavskusten i Kalifornien, om du njuter av utsikten längs de sydamerikanska vägarna eller om du är på bilresa genom Centraleuropa är det troligt att motell ger dig mest för pengarna längs vägen. Det handlar om väghotell med framför allt enkla rum, där parkering ingår i de flesta fall. Dessa lågmälda sängplatser kan vara precis vad som behövs om du är ute på bilresa eller långfärd med motorcykeln.

Charmen med motellvistelser ligger i att de är så enkla. Motellen ligger ofta vid stora motorvägar och sidovägar, och passar bra för dig som vill komma iväg tidigt. Du kan vara säker på att du har en bekväm säng att sova i efter en lång dag på vägarna samt en chans att låta motorn vila. Dessutom finns det ofta bekvämligheter som privat badrum och en hörna med stolar och bord på rummen. Här är det inget tjafs – bara en nyckel, en parkeringsplats och en god natts sömn.

Motell uppstod som fenomen längs USA:s motorvägar och har blivit en viktig del av kända vägar som Route 66 och Pacific Coast Highway. Idag hittar du dem överallt, från Storbritannien och Balkan till Australien och Sydafrika. Många bibehåller fortfarande atmosfären av ett klassiskt motell. Det kan innebära starka neonskyltar som lockar in bilister i Nevadas öken, eller stugliknande boenden fulla av karaktär som ligger gömda i skogen. Du kan även hitta moderna motell med retro-amerikanska detaljer, som förflyttar dig tillbaka i tiden.

Motell är självklart inte bara till för bilförare och motorcyklister. De må ha uppstått runt motorvägarna, men behovet för billiga rum och bra transportmöjligheter till större städer har gjort att en hel del motelliknande boenden har växt fram för resenärer som föredrar att bo på ett och samma boende under hela sin semester. Många har också extra bekvämligheter, som pool, spelrum, reseagenter och flygtransfer.

Motell är framför allt ett val som passar budgetresenärer. Enkla rum har ofta ett matchande pris. Det gör ofta att detta är den billigaste typen av vistelse, framför allt om du räknar in vad du sparar genom att ha en gratis parkeringsplats. Om du reser på en budget, planerar en bilresa eller bara vill prova på den klassiska motellupplevelsen hittar du något som passar dig hos MrJet. Med så många motell att välja mellan hittar du garanterat precis vad du är ute efter, från övernattningsställen i öknen till stugor längs med kustvägarna, så att varje resa blir unik.