Boka Gårdshotell

Boka Gårdshotell med MrJet

En semester på ett gårdshotell eller lanthotell erbjuder en tillflykt från den stressiga vardagen. Lämna skyskrapor, stadsljus och trafik bakom dig och koppla av ute på landet. Dessa boenden ligger ofta på gamla bondgårdar eller i ombyggda lador, och det är inte ovanligt att höra galande tuppar och råmande kor i bakgrunden. Som sig bör är jordbruk en stor del av upplevelsen när du bor på ett gårdshotell. Du kan räkna med gröna trädgårdar och grönsaksfält rakt utanför dörren, för att inte tala om köken där det serveras maträtter med råvaror som är minst sagt närodlade. Och det är bara vad som finns i närheten. Längre bort kan det finnas snötäckta bergstoppar eller täta skogar, enorma slätter eller böljande kullar som bara väntar på att bli utforskade. Ingen annan hotellkategori erbjuder lika djupgående naturupplevelser.

Om du vill spendera semestern ute i den friska luften är ett gårdshotell det perfekta valet. Många av dem erbjuder upplevelser som sträcker sig långt utöver en sovplats ute i naturen. Du kanske vill ge dig ut på fälten tillsammans med en grupp andra och plocka druvor under hösten. Varför inte hjälpa en bonde ploga jorden inför nästa säsong? Eller så kan du prata med ägarna och lära dig om hur en bondgård sköts och om de råvaror som produceras. Du kommer känna dig som en riktig bondkatt när det är dags att checka ut.

De första gårdshotellen öppnades i Italien. Det finns en hel drös av dessa lantliga boenden på Europas stövel. De finns till exempel vid foten av Alperna i Trentino och bland de böljande kullarna i Toscana, där det finns vingårdar och erbjuds vinprovningar i undangömda källare. De ligger dolda bland cypresser och tallar på Umbriens landsbygd. Du finner dem också utspridda bland bergen i Marche och ute i solen i södra Kampanien med den slingrande Amalfikusten i bakgrunden.

Det är dock inte bara i Italien som dessa boenden är populära. Numera finns de världen över, från kusten i Sydafrikas Western Cape, där vågorna dånar mot klipporna, till engelska grevskapsbondgårdar och dimmiga spanska bergstoppar. Det finns också gårdshotell i Frankrike där du kan bo på vackra vingårdar. Gårdshotell i Portugal erbjuder vistelser ute bland små byar med väderbitna stenhus. Det finns till och med gårdshotell i Australien som ger dig chansen att utforska det vilda landskapet på nära håll. När du bor på platser som dessa kommer du förstå vad vi menar när vi säger att varje resa är unik.

Gårdshotell är som gjorda för de som vill ut på äventyr i det fria och resenärer som vill prova på hur det verkligen är att bo på landsbygden. Du kan använda MrJet för att välja bland de många olika lantliga boenden som finns tillgängliga och för att hitta det som passar just dig. Skriv bara in datumen för din resa och zooma in och ut i vår smarta boendekarta för att hitta boenden i närheten av de sevärdheter som du är mest intresserad av.