Resor till St. Petersburg

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Din nästa resa till St. Petersburg med MrJet

  • Sök bland våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Där hittar du hotell och flyg eller hyrbilar till rabatterade paketpriser. Boka din ultimata resa på en och samma plats!
  • Du har tur! Vi har otroliga erbjudanden på fantastiska boenden. Sök bland våra boenden i rutan ovan.
  • Vi erbjuder gratis avbokning på de flesta hotell om du skulle behöva ändra din planer*

För mer information hänvisar vi till vår informationssida om covid-19.

Hitta den där resan som är perfekt för dig nu!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24–48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Populära sevärdheter att besöka

Flyg och hotell i St. Petersburg

St. Petersburg väntar. Låt MrJet hjälpa dig ta del av den bästa dealen på flyg och hotell till St. Petersburg.

Ta chansen att spara en rejäl slant genom att boka både flygresa och hotell med oss.

Upptäck den ultimata semestern när du väljer bland vårt stora utbud av flygbolagspartners och över 500 000 hotell över hela världen.

Vår prisgaranti innebär att om du köper en paketresa med MrJet och sedan hittar ett billigare erbjudande någon annanstans inom 48 timmar, så möter vi det och återbetalar skillnaden. Kan det bli bättre?

Carpe diem! Fånga dagen och börja packa dina väskor. Nya äventyr väntar dig bakom varje hörn och vi kan hjälpa dig att njuta av dem. Allmänna bokningsvillkor gäller.

Resa till St. Petersburg

Det finns många anledningar till varför du ska packa resväskan och resa till St. Petersburg. Läs mer om du vill upptäcka några av de bästa.

Landets huvudstad, Moskva, ligger 630 km sydöst om St. Petersburg. Koltushi ligger 18 km åt öster.

Ibland är det svårt att hitta aktiviteter som alla i familjen tycker om. Som tur är finns det attraktioner såsom Horrors of St. Petersburg Museum, Divo Ostrov och St. Petersburg Wax Museum som gör att detta inte är ett problem på er semester i St. Petersburg.

Vill du besöka den mest spännande platsen i staden? Då ska du stanna till vid Leningradskiy Zoopark, där hela familjen kan beundra många arter i det spännande djurriket.

Se den prakt som skapas när människan och naturen arbetar ihop när du besöker St. Petersburgs botaniska trädgård. Om du inte redan är en hängiven trädgårdsmästare, skulle en titt på dessa magnifika blomsteruppsättningar vara tillräckligt för att få dig att byta åsikt.

Summer Garden och Petrovsky Park är perfekta platser för att värma sig i solen, ha picknick med kompisar eller lösa ett sudoku. Det finns också en hel del roligt att göra när du besöker Moskovsky Victory Park och Verkhniy Park.

Planera in ett naturäventyr och utforska New Holland Island eller Kirov Park. Här hittar du både unika fåglar och vackra omgivningar.

Gillar du att strosa runt bland intressanta utställningar? Då ska du se till att besöka Museum of the Defense and Siege of Leningrad och Flottmuseet i gamla börsen. Det kan vara värt att kolla vad som står på programmet på Folk Literature Museum och Musu do Café.

Från designen och konstruktionen bakom olika båtar till de instrument som man finner ombord, kommer de saltstänkta utställningsföremålen på C-189 ubåtsmuseum och Isbrytaren Krasin att tilltala alla som är intresserade av sjöfartens historia.

Vetenskapens värld slutar aldrig att förvåna oss. Utöka dina kunskaper om det senaste inom teknik och innovationer på Planetarium och Pulkovo-observatoriet. För ännu fler revolutionerande utställningar, lägg till Vasily Dokuchaev Museum of Soil Science och LabyrinthUm i din resplan.

Vi förstår inte riktigt hur Arktis och Antarktis-museet och Kunstkamera har lyckats pressa in så många av planetens skatter i bara två byggnader. En visit i endera kommer att förtrolla dig hela dagen. För ännu fler utställningsobjekt från naturens värld, besök Zoologiska museet.

Konstintresserade kommer från världens alla hörn för att spana in de underbara samlingarna i St. Petersburg. Ryska museet och Hermitage Storage Facility är ofta dit de går först. Om du vill ta del av mer konst kan du fortsätta till utställningarna i Konstakademins museum och Museum für Angewandte Kunst.

Res tillbaka i tiden och lär dig om de människor och händelser som format denna region på Matyushin House och Kirov Apartment Museum. Du kan också utforska fängslande utställningar som gör det förflutna mer levande i Kirovsky Zavods museum för historia och teknologi och State Museum of the Political History of Russia.

Skulle du vilja lära dig om historiens St. Petersburg? Då ska du besöka Narva-triumfbågen och Ryska federationens författningsdomstol. Om du vill se något mer kan Manege Central Exhibition Hall (mässhall) eller Peter den stores stuga vara värda ett besök.

Italiensk bro och Blagoveshchenskij bro har korsat vattnen i St. Petersburg under väldigt många år, så det minsta du kan göra för att visa din uppskattning är att hedra dem med ett besök. De är dock inte de enda. Litejnijs bro och Lejonbron har också väntat på att du ska anlända sedan urminnes tider.

Vandra genom hundratals år av historia i två storslagna fortifikationer, Peter-Paulfästningen och Kronstadts fästning på din semester i St. Petersburg. Du kan beundra de storslagna, tjocka murarna vid Gosudarev bastion, som också skyddat mot många attacker under åren.

Hermitagemuseet och Vinterpalatset och Katarinas palats och park i Tsarskoye Selo har genom åren varit hem åt några av de mest berömda personerna från St. Petersburg. Den underbara konstruktionen som är typsik för Peterhofs palats och trädgård och Alexander-palatset är något du inte får missa.

De tjocka stenväggarna och hägrande tornen gör Sankt Mikaels slott till en spektakulär borg. Beundra den vackra fasaden eller blunda en stund och fantisera om hur man levde under dess guldålder.

Gillar du religion? Upplev stadens andliga sida genom att besöka Uppståndelsekyrkan och Kazan katedral. Isakskatedralen och Trinity Cathedral är också betydelsefulla delar av den spirituella identiteten i staden.

Ibland är det de mindre besökta sevärdheterna på en destination som döljer flest överraskningar. Med det i åtanke kanske du ska planera att ta en tur till Loft Project Etagi, Ryska nationEstlands nationalbibliotek och Boris Jeltsin-biblioteket.

Hotell i St. Petersburg

Omkring St. Petersburg finns det många utmärkta boenden att välja mellan. Men vi på MrJet har gjort det lite lättare. I vår reseguide hittar du nämligen fler än 410 prisvärda boenden. Där hittar du garanterat ett som passar dig perfekt!

Om du hellre spenderar pengar på nya upplevelser än på ett hotellrum kan antingen Art-House Guest House eller Rinaldi at Petrogradskaya vara precis det du är ute efter. Om du däremot känner för att skämma bort dig själv är Rocco Forte Astoria Hotel och Belmond Grand Hotel Europe två alternativ som skulle passa dig.