Resor till Portland

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Din nästa resa till Portland med MrJet

  • Sök bland våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Där hittar du hotell och flyg eller hyrbilar till rabatterade paketpriser. Boka din ultimata resa på en och samma plats!
  • Du har tur! Vi har otroliga erbjudanden på fantastiska boenden. Sök bland våra boenden i rutan ovan.
  • Vi erbjuder gratis avbokning på de flesta hotell om du skulle behöva ändra din planer*

För mer information hänvisar vi till vår informationssida om covid-19.

Hitta den där resan som är perfekt för dig nu!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24–48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

De bästa hotellerbjudandena för din semester i Portland

Hittar du inte det du letar efter?
Se alla tillgängliga boenden i Portland
Visa alla boenden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Flyg och hotell i Portland

Vi tror att varje resenär är unik på sitt sätt och du är definitivt inget undantag från regeln. Låt MrJet bygga den mest passande semestern med flyg och hotell till Portland för dig och din familj.

När du bokar både flygresa och hotell med oss har du ännu mer pengar till sevärdheter och aktiviteter.

Om du bokar med oss finns det absolut inga gränser för alla spännande upplevelser du kommer att få. Med ett globalt nätverk på över 500 flygbolagspartners och mer än 500 000 boenden världen över kan du få allt du föreställt dig.

Det bästa är att vi erbjuder en prisgaranti. Det innebär att om du råkar hitta en bättre paketresa inom 48 timmar efter genomförd bokning, så matchar vi det och betalar tillbaka skillnaden.

Vi hjälper dig att njuta av allt från livliga städer till mysiga små gränder. Så packa dina väskor och lyssna på äventyraren inom dig. Nu är det äntligen dags! Allmänna bokningsvillkor gäller.

Resa till Portland

Letar du efter ditt nästa oförglömliga äventyr? En resa till Portland är full av unika överraskningar som bara väntar på dig.

Förbered dig på att träffa några nya vänner! Cirka 600 000 människor bor i den här delen av Willamette Valley.

Huvudstaden i Oregon, Salem, ligger 70 km från Portland, medan Damascus ligger 20 km bort.

En utflykt till Hollywood Theater eller Barnmuseet är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med hela familjen under semestern i Portland. Har de små fortfarande energi kvar? Äventyret kan fortsätta med ett besök på Oaks Amusement Park och North Clackamas Aquatic Park.

De små kommer att tycka om att åka till Oregon Zoo. De kommer att få se på nära håll hur djuren beter sig och upptäcka vad som behövs för att ta hand om dem.

Se till att hålla ögonen öppna när de orädda förarna dundrar genom banan vid World of Speed. Det räcker med att du blinkar och så missar du dem!

Känner du till skillnaden mellan en cabernet sauvignon och en merlot? Oavsett om du är en vinsamlare eller en nybörjare som helt enkelt uppskattar en droppe, kan du lära dig allt om de lokala smakerna när du besöker Oak Knoll (vingård) och Cooper Mountain (vingårdar) på resor till Portland. St. Josef's vingård och Tualatin Estate vingård är två andra välkända stopp där du kommer att få mera djupgående kunskaper om regionens vinindustri.

Denna destination tar sitt ansvar för konservering av plantor på allvar, så det finns många ställen dit du kan åka och se på växter från både regionala och internationella växtplatser. En promenad genom de fina trädgårdarna när du besöker International Rose Test Garden och Crystal Springs Rhododendron Garden får inte missas. För de mer intresserade har också Peninsula Park Rose Garden och Leach Botanical Garden några unika blomstersamlingar.

Portland Japanese Garden och Pioneer Courthouse Square är fantastiska platser för att få lite sol, ha picknick med vänner eller läsa en bok. Alternativt, spendera dagen utomhus när du besöker Tom McCall Waterfront Park eller Grant Park.

Oavsett om du vill utforska den mest populära restaurangen eller vad som finns att göra efter mörkrets inbrott, kommer du få den information du behöver på End of the Oregon Trail Interpretive Center eller Hillside Park Community Center. Sellwood Community Center och Portland Temple Visitors' Center är två andra bra platser för att få reda på vad som sker i staden.

Åk till Multnomah Falls och Oneonta Gorge, två imponerande naturattraktioner. Willamette Falls och Wahkeena Falls är också två mäktiga skådespel som är värda ett besök.

Planera in en dag i solen på Cannon Beach. Här kan du njuta av den vackra naturen och lyssna på vågorna så länge du vill.

Du har förmodligen redan sett områdets finaste gator och shoppingställen, men glöm inte att Portland har flera imponerande naturreservat också. Mount Saint Helens och Hoyt Arboretum är två som är värda ett besök. World Forestry Center och Cook Park är två andra naturreservat som också är värda ett besök.

Älskar du museum? Då ska du kolla programmet på Museum of Contemporary Craft och Oregon Rail Heritage Center. Vill du se fler? Då ska du kolla programmet på Canby Depot Museum och Portland Police Museum.

Få mer information om sjöfartens historia i området samtidigt som du insuper de saltstänkta historier och artefakter som ställs ut på Oregon Maritime Museum.

De fantastiska vetenskapliga artefakterna på Oregon Museum of Science and Industry och Mt Hood Community College Planetarium kommer helt säkert att få din hjärna att börja arbeta. För mer från vetenskapens underbara värld, besök Haggart Observatory. Glöm inte att fråga om eventuella temporära utställningar som finns.

Vilken slags konst du än tycker om kan du hitta den i Portland. Börja din dag med ett besök på konstutställningarna i Portland Art Museum och Attic Gallery. Du kan också fråga om vilka evenemang som hålls i Elizabeth Leach Gallery och Blackfish Gallery på din semester i Portland.

Res tillbaka i tiden och upptäck de händelser och människor som format denna region på Oregon Historical Society Museum och Oregon Jewish Museum. Du kan också utforska fängslande utställningar som gör det förflutna mer levande i Museum of the Oregon Territory och Wells Fargo History Museum.

Det är aldrig slöseri med tid att lära dig om historia. Låt Portlandia och Pittock Mansion ge dig en inblick i regionens förflutna. Om det inte är tillräckligt för att släcka din historiska törst kan du ta dig till Portlands stadshus och Portland Building.

Sellwood Bridge och Hawthorne Bridge har hjälp människor över stadens vatten under en väldigt lång tid, så det minsta du kan göra för att visa din uppskattning är att hedra dem med ett snabbt besök. De är dock inte de enda historiska broarna. Burnside Bridge och Steel Bridge har också stått och väntat på din ankomst sedan länge.

Är du fascinerad av religion? Lär dig mer om stadens religiösa institutioner genom att ta en tur till Grotto och St. James Lutheran Church. Ett annat alternativ är att ta reda på om det finns någon rundtur av Gamla kyrkan och First Immanuel Lutheran Church.

När du besöker nya platser, tänk då på att det ibland är de mindre omtalade destinationerna som kommer att sticka ut mest i minnet när du återvänder hem. Två bra exempel på sådana platser i Portland är Arlene Schnitzer (konserthus) och Live Laugh Love Glass. Portland Institute for Contemporary Art och Rogue Distillery and Public House är två andra platser du ska överväga.

Hotell i Portland

Försöker du boka ditt perfekta boende i Portland? I vår reseguide hittar du fler än 61 prisvärda boenden. Se bara till att du bokar tidigt.

Du behöver inte spendera allt för mycket för en natt i Portland. Econo Lodge Portland City Center vid 1889 Sw 4th Ave och Quality Inn Downtown Convention Center vid 431 NE Multnomah St är två bra alternativ för dig som vill bo billigt. Om du däremot känner för att skämma bort dig själv är The Nines, a Luxury Collection Hotel, Portland och Kimpton Riverplace Hotel två alternativ som skulle passa dig.