Resor till Kapstaden

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Din nästa resa till Kapstaden med MrJet

  • Sök bland våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Där hittar du hotell och flyg eller hyrbilar till rabatterade paketpriser. Boka din ultimata resa på en och samma plats!
  • Du har tur! Vi har otroliga erbjudanden på fantastiska boenden. Sök bland våra boenden i rutan ovan.
  • Vi erbjuder gratis avbokning på de flesta hotell om du skulle behöva ändra din planer*

För mer information hänvisar vi till vår informationssida om covid-19.

Hitta den där resan som är perfekt för dig nu!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24–48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Populära sevärdheter att besöka

Flyg och hotell i Kapstaden

När du känner för att lämna vardagen och upptäcka nya platser, kan en resa till Kapstaden vara precis det som behövs. Med hjälp av MrJet hittar du de bästa priserna på flyg och hotell till Kapstaden.

Spara pengar när du bokar flygresa och boende samtidigt.

Med en databas på över 500 flygbolagspartners och fler än 500 000 internationella boenden kan du välja och vraka oavsett var du bestämmer dig för att åka.

När du bokar din paketresa med MrJet har du rätt till vår prisgaranti som innebär att om du hittar ett bättre erbjudande inom 48 timmar, så matchar vi det och betalar tillbaka skillnaden.

Från de trendigaste städerna till de lugnaste byarna. Det finns äventyr att upptäcka runtom i hela världen. Tiden är inne att packa väskorna och komma iväg! Allmänna bokningsvillkor gäller.

Resa till Kapstaden

Det finns en mängd orsaker till varför du ska packa resväskan och boka en resa till Kapstaden. Läs mer om du vill upptäcka några av de bästa.

Eftersom 3 400 000 människor bor här kommer du helt säkert att träffa många nya vänner.

Om du åker 1 300 km åt nordöst från Kapstaden kommer du till landets huvudstad, Pretoria. Om du reser 50 km åt norr, kommer du till Grotto Bay.

Om du har hört talas om Kapstaden, har du säkert även hört talas om Table Mountain och Victoria and Alfred Waterfront. Varför inte ta den här chansen att se dem med egna ögon?

En tur till Ratanga Junction eller World of Birds är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med hela familjen under semestern i Kapstaden. Har barnen kraft kvar? Fortsätt äventyret med en tur till Redberry Farm och Cape Town Film Studios.

Dyk ned i en färggrann undervattensvärld på Two Oceans Aquarium. Men egentligen är det kanske säkrare att stanna på torra land. En del av de här varelserna är inte att leka med!

Tycker barnen om djur? Ta med dem på ett besök till Monkey Town Primate Centre, där de kommer att upptäcka vad djuren tycker om att äta, vilka ljud de gör och mycket mer.

Tycker du och dina vänner om att ta en drink? Se om det finns några planerade turer och diskutera med några kända bryggare på Newlands Brewery.

Du behöver hålla ögonen öppna när förarna flyger runt banan vid Killarney Race Circuit. Det räcker med en blinkning och så missar du dem!

Kan du tala om skillnaden mellan en cabernet sauvignon och en merlot? Oavsett om du är en vinexpert eller en nybörjare som helt enkelt tycker om en fin smutt, kan du lära dig allt om de lokala smakerna när du besöker Spier vingård och Zevenwacht vingård på resor till Kapstaden. Du kan också slå dig ner och smaka ett lokalt glas rött eller vitt när du besöker Vergelegen vingård och Steenberg vingård.

Den sprakande atmosfären när du besöker GrandWest Casino & Entertainment World gör det till ett toppenställe för en utekväll. Köp en drink och strosa omkring eller prova din lycka och satsa en slant!

Denna region tar sitt ansvar för konservering av plantor på allvar, så det finns ett brett utbud av platser dit du kan åka och titta på växter från både regionala och internationella växtplatser. En promenad genom de fina trädgårdarna när du besöker Kirstenbosch botaniska trädgård och Arderne Gardens får inte missas. Om du vill uppleva mer är utställningarna vid University of Stellenbosch Botanical Garden och Butterfly World Tropical Garden också ganska unika.

Ta en liten paus från all sightseeing och koppla av i gräset när du besöker Company's Garden och Constantiaberg. De Waal Park och Green Point Park är ytterligare två mötesplatser där du kan njuta av en del grönska.

Är du trött på stressen i stan? Då ska du ta en tur till Eskom Palmiet Visitor Centre. Här infinner sig lugnet på en gång.

Glöm inte att planera in en eftermiddag på en närliggande strand. Boulders Beach och Sunset Beach är två av de vackraste här. Dolphin Beach and Camps Bay Beach rekommenderas också varmt av resenärer och lokalbefolkning.

Du har förmodligen redan sett områdets bästa shoppingcenter och turistattraktioner, men tänk på att Kapstaden har flera vackra naturreservat också. Godahoppsudden och Robben Island är perfekta platser att besöka om du vill komma ut ett tag. Har du mera tid över? Då måste du se den oslagbara miljön vid Signal Hill och Lions Head.

Älskar du att lära dig nya saker? Då ska du sätta District Six Museum och Sydafrikanska judiska museet högt upp på listan över platser som du ska besöka när du är här. Hör med personalen om museets speciella evenemang. Vill du utforska fler museum? Då ska du inte missa Gold of Africa Museum eller South African Missionary Meeting House Museum.

Båttillverkning och navigeringsteknik har spelat en vital roll för utvecklingen i många länder över hela världen. För mer information om sjöfartens historia i regionen, hissa segel mot Union Castle House.

De imponerande vetenskapliga manickerna på Sydafrikanska astronomiska observatoriet och Cape Town Science Centre kommer utan tvivel att väcka ditt intresse. För mer från vetenskapens otroliga värld, bege dig till Bishopsford Bonsai Nursery. Glöm inte att fråga om särskilda utställningsföremål som kan finnas.

Vi är lite osäkra på hur Kapstadens museum och Slave Lodge har lyckats samla på sig så många av Jordens fascinerande artefakter i bara två byggnader. Ett besök i endera kommer att göra dig förundrad i många timmar. När det gäller naturen kan man aldrig se allt, men låt det inte hindra dig från att försöka! För ännu fler ovanliga och exotiska arter, lägg till South African Museum and Planetarium i din agenda.

Med ett så stort urval av fantastiska konstsamlingar att besöka kan du behöva en knuff i rätt riktning. Vi rekommenderar att du, med en kaffe i handen, tar dig till South African National Gallery eller Old Town House. What If The World och Irma Stern Museum erbjuder fler färgsprakande dukar och innovativa skulpturer.

Lystring alla historieentusiaster! Ni kommer älska att lära er mer om den här regionens spännande och mångfasetterade förflutna på Bo Kaap Museum och Rhodes Cottage Museum. Du kan också utforska fascinerande utställningar som ger nytt liv åt det förflutna i Hout Bay Museum och Iziko Social History Resource Centre.

Att besöka Klocktornet och Kapstadens universitet är som att resa tillbaka i tiden. De är utmärkta val för dig som vill lära dig mer om historiens Kapstaden. Om du inte har ont om tid borde du också försöka hinna med Rhodes Memorial och Sydafrikas parlament.

Utforska den enorma fästningen Chavonnes Battery Museum och lär dig om vad det var som gjorde den så svår att inta. När man står vid dess tjocka murar är det lätt att föreställa sig de episka strider som ägde rum precis under dina fötter.

Vi har väl alla någon gång drömt om att vara kung eller drottning. Castle of Good Hope är en byggnad som tycks vara tagen ur sagornas värld. Se därför till att besöka denna fantastiska borg för att ta reda på hur det verkligen känns att leva i ett kungahus.

Oavsett var din tro ligger kommer du definitivt uppskatta den lugna stämningen som omger St. George-katedralen och Groote Kerk. Palm Tree Mosque och Auwal Mosque är också betydelsefulla för den spirituella identiteten i Kapstaden.

De finns kanske inte med på första sidan av guideboken, men Hout Bay och Big Bay Beach är ändå värda några timmar av din tid. Du får inte heller glömma Sydafrikanska biblioteket och Van Ryn Brandy Cellar.

Hotell i Kapstaden

Med så många bra boenden omkring Kapstaden är det inte lätt att välja. Men vi på MrJet har gjort det lättare. Här hittar du just nu över 424 boenden samlade på ett och samma ställe.

Om du vill åt ett enklare rum utan överflödig lyx är Cape Town Palms på 16 Elgin Road ett bra alternativ. Ett annat hotell som erbjuder utmärkt service utan att det kostar skjortan är The Backpack - Hostel på 74 New Church Street. Du kanske hellre tänker unna dig en riktigt påkostad semester? Om du bestämmer dig för att bo på Ellerman House eller One&Only Cape Town kan du förvänta dig att bli behandlad som kunglighet.

Kapstaden är naturligtvis hem för Victoria and Alfred Waterfront. Om du vill bo inom promenadavstånd från denna förstklassiga sevärdhet ligger Cape Grace Hotel bara 0,5 km bort. Ett annat populärt val är The Table Bay Hotel, som ligger 0,3 km bort.