Sök efter flyg

Klicka på något av nedanstående avsnitt om du snabbt vill ha information. Med Olika typer av resor och sökningar


Flygsökning får du många sökalternativ. Klicka på ett alternativ överst på sidan Flygsökning, eller på en länk i den vänstra kolumnen, för att välja den typ av sökning du vill göra.
 • Tur-och-retur betyder att du vill flyga från en plats till en annan och sedan tillbaka till den första platsen. Tur-och-retur-flyg kan inkludera charterresor.
 • Enkelresa betyder att du vill flyga från en plats till en annan men sedan inte tillbaka till den första platsen. Enkelflyg kan inkludera charterresor.
 • Flera resmål betyder att du kommer att besöka flera platser och därför behöver välja flyg mellan dessa olika platser. Du kan inte boka charterbiljetter på sådana biljetter.
 • Med Tidtabellssökning kan du söka genom hela tidtabellen efter flygbolag oavsett platsutbud.


Olika typer av resenärerDu måste ange antalet resenärer i varje ålderskategori. Du kan inkludera upp till sex resenärer per resa. MrJet använder följande ålderskategorier:

 • Pensionärer är resenärer i åldern 65 och mer.
 • Vuxna är resenärer i åldern 19 till 64.
 • Barn är resenärer i åldern 18. Även om de flesta flygbolag debiterar fullt biljettpris för barn som är äldre än 11 år noterar MrJet.se åldern på barn som är 12 till 18 år så att vi kan erbjuda de hotellrabatter som finns.
  • MrJet.se säljer inte biljetter till ensamresande barn som är yngre än 15.
 • Spädbarn är barn som är under 2 år. Alla resenärer som är 12+ får ha med sig två barn på egna platser eller ett spädbarn i resenärens knä.

Om du reser med ett spädbarn uppmanas du välja något av platsalternativen nedan:

 • knäet– Välj det här alternativet om resenärerna (måste vara i åldern 12+) i sällskapet håller spädbarnet(-en) under hela flygningen. Spädbarn i knäet reser vanligtvis gratis på inrikesflyg men en avgift debiteras på de flesta utrikesflyg.
 • platser– Välj det här alternativet om du vill boka separata platser för spädbarnen. Du måste ta med dig en bilbarnstol för barnets säkerhet. Barnstolen måste stämma överens med flygbolagets regler. Platser som reserveras för spädbarn kan ha speciella spädbarnspriser. Mer information får du direkt hos flygbolaget.

Många flygbolag välkomnar ensamresande minderåriga på sina flygningar. Det finns mer information om flygbolagens regler för ensamresande minderåriga.


Spädbarns-, barn- och seniorrabatterMånga flygbolag har rabatterade priser för spädbarn, barn och pensionärer. Rabatterna varierar med flygbolag, flyg och platsutbud. De varierar också med resenärens ålder. Om du vill kontrollera om priserna är rabatterade går du till prisanalysen i tabellen Översikt, som finns i vänster marginal på sidan Flygdetaljer.


Ensamresande minderårigaMånga flygbolag välkomnar ensamresande minderåriga på sina flygningar. Ring flygbolaget i förväg för att få reda på regler och service så att ensamresande minderåriga får en säker, bekväm och rolig resa.

Här är några tumregler när det gäller ensamresande minderåriga:

 • Kontrollera med flygbolaget vilken policy och vilka avgifter som gäller.
 • Minderåriga som är tillräckligt gamla (cirka 5-17* år) får vanligen flyga på nonstop-, direkt- eller anslutningsflyg, men accepteras vanligtvis inte på det sista anslutningsflyget för dagen. Åldern beror på flygbolagets regler och du måste kontrollera med bolaget.
 • Många flygbolag tillhandahåller (eller kräver) följeslagare för minderåriga från boardingtillfället till den tidpunkt då minderårig möts vid slutdestinationen. Detta kallas service för ensamresande minderåriga. Minderåriga måste godkännas av flygbolaget för den här servicen.
 • Yngre barn (vanligtvis under 5 år) är oftast inte berättigade till den här servicen och måste ha sällskap på samma flyg och i samma avdelning av en äldre passagerare (vanligtvis 15 år eller äldre).
 • Servicen för ensamresande minderåriga är ofta obligatorisk för barn som är i åldern 5-14*, men valfri för tonåringar (i åldern 15-17). Ålderskraven beror på vilket flygbolag som används.
 • En avgift tas vanligtvis ut vid incheckningen för servicen för ensamresande minderåriga. Du får förmodligen betala kr30 eller mer för varje färdväg.
 • Med servicen för ensamresande minderåriga vill flygbolaget vanligtvis veta vem som möter den minderårige vid resmålet. ID krävs ofta för den mottagande vuxne. Om denne inte har legitimation kan obehagliga dröjsmål inträffa och du bör alltså se till att du följer flygbolagets regler.
 • Bokningar måste vanligtvis bekräftas för alla delar i den minderåriges flyg. Standby-bokningar tillåts inte för någon del av resan.
 • Ring flygbolaget innan du bokar biljetten och ta reda på reglerna för ensamresande minderåriga.

*MrJet.se bokar inte flyg för ensamresande minderåriga som är under 15 år.


Välj en biljettklassMånga flyg har förutom Ekonomi/turistklass även Premium/ekonomi, Affärsklass och/eller Första klass. Följande beskrivningar är generaliseringar. Vissa flygbolag kanske använder andra namn för att beskriva sina klasser.

 • Ekonomi/turistklass finns i huvudkabinen. Dessa platser är vanligtvis de billigaste.
 • Premium, ekonomi – finns på ett begränsat men växande antal flygplan – och är nästa steg jämfört med Ekonomi/turistklass i både bekvämlighet och pris. Dessa platser ger större benutrymme, har större säten och andra förmåner beroende på flygbolag och flygplan.
 • Business Class – när den är tillgänglig har den rymligare säten och ger större benutrymme och uppgraderad måltidsservice. Andra förmåner kan vara kortare köer vid incheckningen och användande av flygbolagets affärsväntrum på flygplatsen. Biljetter i Business Class kostar mer än Ekonomi/turistklass men mindre än Första klass. (När du söker efter Business Class-biljetter kanske också förstaklassbiljetter visas om det inte finns några Business Class-biljetter.)
 • Första klass-platser är vanligtvis placerade i kabinutrymmet närmast flygplanets främre del. Där finns ett fåtal bekvämare platser som också ger uppgraderade måltider. Andra förmåner kan vara kortare köer vid incheckningen och användande av flygbolagets affärsväntrum på flygplatsen. Förstaklassplatserna är alltid de dyraste och finns inte på alla flygplan.


Välj sökalternativOm du vill begränsa din sökning efter tur-och-retur-resa, enkel resa eller flera resmål väljer du ett eller flera av följande alternativ. Detta kan minska antalet billiga biljetter som visas. Endast

 • Direkt-flyg - Markera rutan om du bara vill visa biljetter för direktflyg eller byta plan på en eller flera flygplatser innan du når ditt slutmål.
 • Endast återbetalningsbara flyg - Markera rutan om du bara vill visa biljetter som inte har avgift för avbokningar eller ändring av bokningar.
 • Ingen begränsning vid förköp - Markera rutan om du bara vill visa biljetter som inte kräver att du köper biljetten ett angivet antal dagar före flyget.
 • Utesluta charter - Charterbiljetter erbjuds på flyg som har chartrats av researrangörer via olika charterflygbolag. Markera rutan om du vill utesluta charterbiljetter ur sökresultatet.


Använda praktiska e-biljetterMed e-biljetter, som erbjuds av de större flygbolagen, kan du resa utan pappersbiljett och behöver inte oroa dig för att glömma biljetten. MrJet.se erbjuder e-biljetter när de är tillgängliga. Vi kan vanligtvis inte ange om e-biljetter kan användas på flyg förrän du har valt flyg.

Om du köper en e-biljett får du ett e-postmeddelande med resplansinformation och bokningsnummer. När du checkar in uppger du ditt namn och flightnummer samt visar godkänd fotolegitimation tillsammans med en papperskopia av din resplan eller ett kvitto. Vissa flygbolag kräver dessutom att du visar det kreditkort du använt för att köpa biljetten. Mer information om e-biljetter finns i avsnittet om Vanliga frågor om e-biljetter.


KundsupportWith MrJet.se, you're guaranteed customer service 08.00-22.00 mån till fre. 09.00-22.00 lör, sön och helgdagar. You can use our feedback form to send us e-mail for help at any time. We always put our telephone number at the top of your itinerary. You can also find our number on the Customer Support page. If you have any questions or concerns about your itinerary, our service representatives will be ready to assist you.