Boka Värdshus

Boka Värdshus med MrJet

Tiden då värdshus var rustika små stugor vid landsvägarna har passerat för länge sedan. Idag erbjuder värdshusen någonting helt annat än ett vanligt hotell. Det är något förtrollande med att bo på ett värdshus med bara en handfull rum och en restaurang där lokalområdets smaker och råvaror ofta står på menyn. Dessa var en gång i tiden tillflyktsorter för resenärer, som kryddhandlare som reste längs sidenvägen och äventyrare som vandrade i Alperna.

Vistelser i värdshus skiljer sig från vanliga hotellvistelser genom att erbjuda en mer jordnära och inbjudande upplevelse. De flesta har endast ett fåtal gästrum, vilket betyder att vistelsen blir personligare och mer anpassad efter dina behov. Det betyder också att inredningen och arkitekturen kan vara mycket speciell. Därför passar ett värdshus dig som är ute efter något nyanserat och annorlunda. Ett timmerklätt rum med lantlig charm? Inga problem. En överdådig viktoriansk svit med en värmande eldstad? Det går att lösa. Ett dubbelrum i boutiquestil med unika, konstnärliga detaljer som dryper av romantik? Fixat. Varje resa blir unik när du bor på ett värdshus.

Värdshus har även mycket att erbjuda matälskare och ölentusiaster. Denna typ av boende växte fram som rastplatser längs landsvägarna för handlare och resenärer, vilket har gjort goda måltider till en central del av vad de har att erbjuda. Smaka på en god, hemlagad ugnsstek i Yorkshires böljande dalar, eller känguruhamburgare i Australiens outback. Värdshusen i Frankrikes skogar kanske bjuder på escargot, och i Mellanvästra USA kan du få en klassisk pizzapaj från Chicago. Du kommer i alla fall inte att gå hungrig under en värdshusvistelse.

Även om värdshus inte alltid ligger ute på landsbygden kan du hitta gott om den här typen av boenden ute i obygden världen över. De är favoriter bland vandrare och naturälskare, och dessutom välkomnar många både husdjur och deras ägare. Faktum är att värdshus ofta är första valet för resenärer som vill ta med sina fyrbenta vänner på resan.

Värdshus har allt du behöver för en kort vistelse på landsbygden eller en stadsresa nära lokalbefolkningen. De passar bra för både korta och långa vistelser. Du hittar allt från romantiska till stilrena boenden, vilket gör värdshus till en mycket varierad och flexibel typ av boende med mycket att erbjuda. Dessutom har du alltid sällskap av högst en handfull andra gäster, vilket ger en viss avskildhet som du inte hittar på traditionella hotell.

Med allt från traditionella landsbygdspubar till urbana tillflykter finns det idag en mängd värdshus att välja mellan. Du kan använda vårt smarta sökverktyg och kartan för att hitta det boende som passar dig perfekt. Fyll bara i datumen då du vill resa så gör MrJet jobbet åt dig.