Boka Sportstugor

Boka Sportstugor med MrJet

Om du vill komma långt bort från staden kan du boka en vistelse på landsbygden och omge dig med massor av historia i en lodge. Denna klassiska typ av boende har en lång historia och utlovar en annorlunda semester. Du kan ofta hitta dem i vackra herrgårdar eller vid murgrönstäckta pubar vid vägkanten, där resenärer har passerat under århundraden. Andra ligger i underhållande skidområden, i höga berg eller längs med motorvägen, där de erbjuder en viloplats för resenärer. Sedan finns det även safari-lodges, där du kan se både zebror och elefanter före frukost. Det finns gott om alternativ att välja mellan.

Du märker snart att lodges är mindre än vanliga hotell. Med bara en bråkdel av de rum som erbjuds på en resort är dessa boenden lugnare, fridfullare och ofta mycket romantiska. Vanligtvis finns det bara ett tiotal rum, vilket innebär att färre gäster tar upp plats i matsalen och gemensamma utrymmen, så att du kan få lite lugn och ro på din nästa resa.

Det som verkligen skiljer lodges från andra boenden är dock deras unika karaktär. Klassiska lodges kan till exempel drypa av georgiansk och viktoriansk stil och ha vackra korridorer utsmyckade med historisk konst. Sedan finns det mysiga skid-lodges och lantliga lodges, där du kan värma fötterna vid den öppna eldstaden efter en dag i backarna. Andra har vacker arkitektur i timmer som smälter in perfekt med naturomgivningarna. Du hittar även lodges i Afrikas vildmark, placerade på klippor med utsikt över savannen. Om du väljer att bo i en lodge kommer du garanterat att känna dig som en del av ditt resmål.

För resenärer med en förkärlek till naturen är en lodge ett utmärkt val. Dessa boenden är kända för att ligga i vildmarken, och har ofta vandringsleder, bergssjöar, skotska insjöar, grässlätter eller alpina toppar precis utanför dörren. Skidåkare hittar en hel del lodges med skidrum och hyrbutik på plats, medan djurägare kan glädja sig åt att många av dessa boenden också är djurvänliga. Eftersom lodges ofta ligger mycket vackert till är de även en favorit bland par på smekmånad och de som planerar sitt bröllop. Därför finns det ofta romantiska sviter samt andra evenemangsutrymmen och matsalar.

Det finns lodges som är budgetvänliga och de som är mycket exklusiva, helt beroende på vad du är ute efter. Det beror på om du föredrar ett fristående viktorianskt badkar och en lobby upplyst av kristallkronor eller helt enkelt vill ha en fristad med en bekväm säng och en eldstad på landsbygden. Oavsett vilket kan du använda den detaljerade kartan för att hitta en lodge som passar dig. Det finns ett så varierat utbud av lodges hos MrJet att du kan vara säker på att varje resa blir unik.