Boka Slott

Boka Slott med MrJet

När det kommer till lyx är det svårt att slå en semester på ett slott. Gör som kungar, drottningar, hertigar och hertiginnor och nöj dig inte med något sämre än det allra finaste. Vissa av dessa boenden räknas som sevärdheter i sig då de toppas av sagolika tinnar och torn och är vackert belägna på bergstoppar, för att inte tala om deras spännande historia och kulturarv. Vissa omges av vingårdar, och andra ståtar med spaanläggningar och pooler. Här finns sviter fyllda med medeltida arkitektur samt bibliotek och förmak med vackra möbler. Vare sig det är ett enormt, tyskt schloss eller ett elegant, franskt château bör du göra dig redo för en vistelse du sent kommer glömma.

Förbered dig på höjden av service och bekvämlighet – de slott som MrJet har att erbjuda är några av de flottaste av alla. Du kommer förstå vad vi menar så fort du anländer till det drömpalats du väljer. Det kanske blir ett myller av gotiska spiror som sträcker sig över granskogarna i Schlesien. Eller så blir det kanske en medeltida borg på ett berg i Skottland. Varför inte välja ett ståtligt château i Frankrike täckt av vildvuxna rankor och med utsikt över lummiga dalgångar? Det stora utbudet garanterar att varje resa blir unik.

En semester på ett slott medföljs också av ett annat slags lyx. Sviterna och rummen präglas ofta av en lång och rik historia. En del är hundratals eller kanske till och med tusentals år gamla. Du kan förvänta dig välvda tak, färgade glasfönster och trappor i mahogny som slingrar sig genom urgamla borgar. Ekande korridorer kanske leder till stora salar som numera används som högklassiga restauranger, och gamla fängelsehålor kan vara fyllda med vintunnor som bara väntar på att öppnas. I vissa av slotten kan du få se monarkernas pampiga tronar, varifrån de styrde landet. Tala om att lära känna en destination!

Med tanke på den rika historia och det arv som slotten på MrJet erbjuder är det inte undra på att dessa boenden kommer skämma bort dig riktigt ordentligt. Många har dessutom bekvämligheter som pooler och gym. Matälskare kommer uppskatta de lokala vinerna och de färska råvarorna från landsbygden utanför. Det finns också många slott med tillhörande salar och rum för bröllop eller andra tillställningar, vilket gör dem till bra val för dig som semestrar med något speciellt i åtanke i år.

Prismässigt kommer du förmodligen behöva tänja lite på plånboken för att boka en vistelse på ett klassiskt slott. Det är som sig bör med tanke på det överflöd och den lyx som dessa pampiga boenden erbjuder. MrJet finns dock alltid till hands om du är ute efter bra priser. Allt du behöver göra är att ange de datum du är intresserad av, så sköter vi resten. Du kan filtrera bort de sökresultat som inte passar dig. Annars kan du zooma in och ut på vår boendekarta för att hitta de bästa slotten på din destination. Kartan kommer även väl till pass om du behöver lite inspiration.