Boka Ryokans

Boka Ryokans med MrJet

En vistelse på en traditionell japansk ryokan är så mycket mer än bara en övernattning. Det är en intressant och spännande upplevelse i sig. Om du är den sortens resenär som älskar att insupa en destinations atmosfär och själ är en vistelse på ett av dessa hundratals år gamla värdshus ett klokt val. De finns i alla möjliga storlekar, från lyxiga varianter till mer budgetvänliga krypin, men alla erbjuder chansen att få uppleva den eleganta japanska livsstilen. De erbjuder också traditionell arkitektur och mat, vackert inredda rum och självklart en hängivenhet till äkta japansk gästfrihet. Om du bokar in dig på en ryokan kommer du garanterat få en upplevelse som du sent kommer glömma.

Det första du lägger märke till när du besöker en ryokan är förmodligen hur den ser ut. Dessa traditionella boenden följer fortfarande samma estetik som var populär i feodala Japan. De har ofta träväggar målade i dämpade färger, små innergårdar som skuggas av tallar och stenträdgårdar som tillsammans utgör en byggnad som ser ut att vara ett med naturen runtomkring. Den lugna atmosfären utanför följer dig också när du går in i boendet. Rummen har klassiska futoner, stråflätade tatami-golv och skjutdörrar i rispapper – det är med andra ord det traditionella japanska hem du alltid drömt om.

Men det yttre är bara början av upplevelsen som erbjuds på en ryokan. Det finns också ett måltidsschema fullt av berömda japanska maträtter. Smutta på sake för att rensa gommen och njut sedan av vackra fat med sashimi. Huvudrätten kan sedan bestå av fisk och skaldjur i vinägerdressing och wagyu-biffar som skämmer bort dina smaklökar. Du får också leva enligt traditionella japanska sedvänjor. Många av rummen har särskilda områden där man tar av sig skorna, och vissa har bytt ut centralvärme mot traditionella uppvärmningsmetoder. De flesta är minimalistiska och enkla, utan den distraherande teknologin som finns på de flesta moderna hotell.

Det kan vara svårt att hitta en ryokan i Tokyo, eftersom dessa urgamla boenden inte brukar finnas mitt i större städer. Det finns dock ett par att välja mellan, och andra storstäder som Kyoto och Osaka har också ett antal. Det som kanske är bäst med de flesta japanska ryokans är att de erbjuder en närhet till naturen. De finns i skuggan av Hokkaidos snötäckta bergstoppar, mellan svajande tallar på kullarna i Gunma och precis bredvid Kobes bubblande heta källor och mäktiga floder. Det gör att de är perfekta för dig som vill kunna njuta av det urgamla Japan, där lantliga småbyar och vacker natur dominerar.

Vare sig du är ute efter ett lyxigt boende med heta källor strax utanför fönstret eller bara ett smakprov på klassisk japansk gästfrihet är en ryokan något för dig. Det finns gott om alternativ att välja mellan på MrJet, från traditionella ryokans som erbjuder förstklassig mat till lantligare boenden med charmig atmosfär. Det betyder att varje resa till Japan blir unik, och det blir dessutom lätt att hitta en ryokan som passar dig perfekt. Ange bara de datum du vill åka så visar vi de högst rankade boendena. Du kan till och med zooma in och ut på vår resekarta för att hitta de ryokans som gömmer sig i områden och destinationer som du kanske inte ens hade övervägt att besöka förut.