Boka Riad

Boka Riad med MrJet

Upplev arabisk kultur när du bokar en riad på MrJet. Dessa traditionella marockanska palats är perfekta för dig som vill få en känsla för en destinations karaktär. De finns med alla möjliga bekvämligheter som får dig att känna dig som en riktig sultan. Vackra fasader omsluter svala innergårdar där palmer hänger över porlande fontäner. Växter av olika slag pryder valvgångarna och terrasserna, där doften av mintte slingrar sig i den torra ökenluften.

Dessa boenden är också ofta historiska klenoder och är byggda i en blandning av nordafrikanska och andalusiska arkitekturstilar. Rummen är vanligtvis utspridda både inom- och utomhus, vilket gör att hela boendet svalkas av vinden. Det kommer väl till pass under de nordafrikanska somrarna, då 40 grader inte är ovanligt. Poängen med att bo i en riad är att komma bort från de hetsiga basarerna och höga temperaturerna utomhus och kunna koppla av någonstans i skuggan, där Maghrebs gassande sol inte kan nå dig.

De som är ute efter lyx kommer inte bli besvikna på en klassisk marockansk riad – många av dem byggdes trots allt för hundratals år sedan som hem åt moriska adelsfamiljer. Vissa av dem ståtar med glittrande pooler på innergårdar som skuggas av dadelpalmer. Andra erbjuder hammam där du kan njuta av turkisk massage efter att ha spenderat dagen rännandes mellan basarer och antika fort. För att koppla av ännu mer får du sedan smaka på olika örtteer. Dessutom finns det alltid ett lugnt hörn där du kan luta dig tillbaka och låta dig uppslukas av en god bok.

Riader ligger ofta i de bästa områdena i större städer. Det är definitivt sant när det gäller riader i Marrakech. De antika gatorna i det UNESCO-märkta medina-området kryllar av dem, och de ligger precis bredvid väldoftande basarer och andra fantastiska sevärdheter. Det är också fallet i andra historiska marockanska och spanska destinationer där dessa boenden är vanliga. Det är alltså inte ovanligt att du vaknar upp under en mudéjar-spira eller en stor moské. En vistelse i en riad är med andra ord en intressant upplevelse.

Om du är den sortens resenär som älskar att sätta dig in i en destinations förflutna och kulturarv är en riad det perfekta valet. Det finns så pass många av dessa traditionella marockanska palats att välja mellan på MrJet att varje resa blir unik. Vi har dessutom gjort det enkelt för dig att hitta den som passar just dig. Vare sig du är på smekmånad och är ute efter en superromantisk riad med afrikanska mattor som leder ut mot en pool och palmer som svajar i vinden, eller en lantligare riad ute bland Atlasbergen, så finns det gott om alternativ. Ange bara de datum du vill åka så visar vi de högst rankade boendena på din destination. Du kan också zooma in och ut över specifika områden för att se vilka boenden som ligger närmast de sevärdheter du är mest intresserad av.