Boka Husbåtar

Boka Husbåtar med MrJet

Oavsett om du glider runt i Keralas palmkantade vatten på en vinglig indisk jolle eller intar Floridas hamnar på en lyxyacht kommer din vistelse på en husbåt bli en resa du aldrig glömmer. Dessa boenden är som gjorda för dig som vill ha något annorlunda, och de finns i alla storlekar. Du kan bo på en pråm i en lugn kanal, i en gammal flodbåt på snirkliga vattenvägar eller ta dig över haven som du önskar på en yacht.

Om du vill ha ett riktigt äventyr på din resa är det ett utmärkt val att hyra husbåt. Det är långt ifrån en vanlig hotellupplevelse, då du vaggas till sömns av vågorna och havets rytm. Inte nog med det. Till skillnad från andra boenden måste inte en husbåt stanna kvar på samma ställe. Hissa seglet eller starta motorn och glid fram bland delfiner i Florida eller bege dig ut på Stilla havet, med Tahiti eller Hawaii i horisonten.

Det är även enkelt att prova på vattensporter på resan. Vill du bada i Adriatiska havets klarblå vatten? Inga problem. Vad sägs om paddelsurfing i Cote d’Azurs vikar? Det går att ordna. Föredrar du att snorkla bland tropiska fiskar och färggranna korallrev i Västindien? Det kan du göra före frukost om du bor på en husbåt.

Det är ju självklart bara en sida av husbåtsupplevelsen. En annan aspekt är den höga lyxfaktorn. Det finns många stilfulla vattenbaserade boenden som är fulla av historia och som för tankarna till de stora husbåtarna från Srinagar vid indiska Himalaya. De är inredda i vacker georgiansk och viktoriansk stil, och har eleganta lounger och däckutrymmen. Några har restauranger på plats, för de som vill äta en romantisk måltid i solen. Andra, framför allt yachterna, får dig att känna dig som en riktig jetsetter med sina vita däck, solterrasser och lyxiga sviter.

Husbåtar erbjuder en unik och oförglömlig upplevelse som inte går att få på ett traditionellt hotell. De drivs vanligtvis av lokalbor med ett brinnande intresse för de floder, kanaler och hav där de är baserade. Oavsett om du vill skåda valar eller utforska avskilda stränder, bo i ett kulturrikt område eller ge dig ut på öppna hav där varje resa blir unik är detta ett utmärkt boende för dig.

Vi har gjort det riktigt enkelt att hitta de bästa husbåtarna på alla destinationer. Fyll bara i dina resedatum så får du en lista över de bästa vattenbaserade boendena i området. Du kan även använda vår smidiga karta, där du kan zooma in och ut för att hitta husbåtar i områden som du kanske inte hade tänkt på.