Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Billiga flygbiljetter tur och retur till New York

Priserna hittades under de senaste 7 dagarna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Flyg till New York

New York är ett av svenskarnas favoritresmål för citysemestrar, och med allt fler bolag som erbjuder flyg blir långhelger och weekends i New York allt vanligare. När du än väljer att boka ditt flyg till New York kan du se fram emot en oslagbar stadssemester; julbelysning och skridskoåkning vid Rockefeller Center runt julen, spirande grönskande i Central Park på våren, oslagbar shopping längs Fifth Avenue i höstrusket eller en tur bland några av världens trendigaste barer och restauranger på sommaren.

New Yorks flygplatser

Det finns tre primära flygplatser för flygresor till New York: John F. Kennedy International Airport (JFK), LaGuardia Airport (LGA) och Newark International Airport (EWR). Den mest kända flygplatsen, JFK, ligger i stadsdelen Queens och är den främsta internationella terminalen, så det är med största sannolikhet här du landar om du kommer från Sverige. LaGuardia ligger också i Queens, men är framförallt en inrikesflygplats. Newark Airport ligger i New Jersey, och ett bra stycke längre från stadskärnan än de andra två. Däremot hittar du både inrikes och utrikes flyg till denna mindre flygplats som ofta har lite lägre folktryck och dessutom väldigt moderna faciliteter. Om du landar på JFK eller LaGuardia tar du dig enkelt och smidigt in till New York med buss eller tunnelbana, och från Newark Airport kan du ta Newark Airport Express Bus på runt 50 minuter.

Så reser du till New York från Sverige

Det finns många olika flygbolag som flyger både direkt och med en mellanlandning mellan Skandinaviens större städer och New York. De allra flesta är reguljära bolag, eftersom lågprisflyg på långdistans är ett relativt nytt fenomen. För tillfället är Norwegian Air det enda lågprisbolaget som har direkflyg till New York från Stockholm och Köpenhamn. Om du vill flyga från Göteborg kan du också välja Norwegian, men du får då räkna med en lite längre flygtid och en mellanlandning i Stockholm eller Köpenhamn. Norwegians flyg landar på JFK i Queens.

Den som föredrar att flyga reguljärt kan välja mellan bolag som Delta, KLM och Air France, som landar på JFK, eller SAS, United och Lufthansa som landar på Newark Airport. Fördelen med reguljära bolag är att de ofta har avgångar bekvämare tider på dygnet, plus att en eller två incheckade väskor ingår som standard.

Billiga flyg till New York

Om du är på jakt efter riktigt billiga flyg till New York, finns det några olika faktorer som du bör väga in i din sökning. Som nämnt erbjuder lågprisbolaget Norwegian Air direktflyg från både Stockholm och Köpenhamn flera dagar i veckan, och på dessa biljetter kan du ibland spara över halva priset jämfört med reguljära bolag, speciellt om du är ute i god tid. Tänk dock på att incheckat bagage inte ingår när du bokar med lågprisbolag, så om du vill ha med dig en resväska får du räkna med en extraavgift.

Något annat som påverkar priset på din resa är vilken tid på året, vilken dag i veckan samt vilken tid på dygnet du väljer att flyga. Billigast är det att flyga under vinterhalvåret, med undantag så klart för skollovsveckor, jul och nyår. Priserna varierar också beroende på veckodag, och de billigaste resorna hittar du mitt i veckan. Undvik att boka flyg på lördagar om du vill hitta billiga resor till New York, och satsa på ett flyg som går på kvällen snarare än mitt på dagen om du vill spara en extra slant.

Karta

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.