Billiga flygbiljetter till Istanbul

Tips för att hitta billiga flyg

❓ Hur mycket kostar det att flyga till Istanbul?

✔️ Priset för resor tur-och-retur till Istanbul varierar mellan 1 768 kr och 6 183 kr. Resenärer som bokar en enkelbiljett till Istanbul kan hitta fantastiska flyg för så lite som . Tips för fyndjägare: September är den bästa månaden att hitta ett billigt flyg till Istanbul.

❓ Hur hittar jag det billigaste flyget till Istanbul?

✔️ Flygpriserna till Istanbul varierar stort, beroende på ett flertal olika faktorer. Det är lättare att hitta ett billigt flyg till Istanbul om du är flexibel med datum för avgång och återresa, men dessutom kan valet av flygplats och flygbolag påverka biljettpriserna. För att hitta de bästa erbjudanden kan du försöka ändra sökkriterierna för att täcka alternativa datum och flygplatser. MrJet erbjuder stora rabatter, ett enormt utbud av flygbolag och en användarvänlig bokningsplattform, så det är enkelt för dig att hitta det perfekta flyget till Istanbul, oavsett om du bokar en affärsresa, letar efter en spontan weekendresa eller planerar familjesemestern. Så vad säger du — fönster eller gång?

❓ Vilka är de bästa flygbolagen som flyger till Istanbul?

✔️ Om du vill boka ett flyg till Istanbul kan du hitta ett stort antal flygbolag att välja mellan, som till exempel Pegasus Airlines. MrJet gör det enkelt att jämföra flyg för att se vilket flygbolag som passar dig bäst, så att du kan få ut så mycket som möjligt för pengarna och kan koppla av under flygresan.

❓ Kan jag avboka mitt flyg till Istanbul med MrJet?

✔️ Vi vet hur det är — livet kan vara oberäkneligt, planer kan ändras och du behöver flexibilitet. Om du behöver ändra eller avboka ditt flyg till Istanbul kan du kontakta MrJet via kundtjänstportalen, där du dessutom hittar praktiska resetips, som täcker allt från flyg och hyrbilar till aktiviteter och hotell.

❓ Hur söker man efter ett flexibelt flyg till Istanbul?

✔️ För att få ut så mycket som möjligt av MrJets flexibla flygalternativ kan du använda rullgardinsmenyn på flygsidan. Du hittar menyn genom att klicka på knappen "Avancerade alternativ". Härifrån kan du anpassa dina sökinställningar för att hitta det perfekta flyget för dig. När du har sökt efter ditt flyg kan du dessutom jämföra priser på närliggande datum genom att klicka på länken "Visa flexibla datum" ovanför sökresultaten.

❓ Vilka är de billigaste dagarna att boka ett flyg?

✔️ Det verkar vara bäst att boka flyg på fredag. Vi har märkt att biljetter som bokades på fredagar gav resenärer de bästa erbjudandena i genomsnitt 2020. Däremot verkar onsdag vara den värsta dagen att köpa flygbiljetter, då det var den dagen som visar det högsta snittpriset baserat på efterfrågan hos MrJet 2020.

❓ Vilka är de billigaste dagarna att flyga?

✔️ Vi analyserade efterfrågan efter flyg på MrJet 2020 och måndagar visade sig vara den billigaste dagen att flyga. Det är definitivt något du borde ha i åtanke när du bokar nästa resa! Helgen kan verka vara den mest logiska tiden att börja semester, men flygbiljetter var i genomsnitt dyrare för flyg som agvick på lördagar, så det kan vara värt att tänka på när du planerar nästa resa.

*Enligt efterfrågan efter flyg på ebookers.com från januari till december 2020. Besparingar kan variera beroende på vilka alternativ som har valts.

Flyg till Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad, och en världsstad där öst möter väst i bokstavlig bemärkelse. Men ena foten i Asien och andra i Europa bjuder Istanbul på upptäckter av de allra exotiska slagen. På bara dryga tre timmar kan du som bokar ett flyg till Istanbul befinna dig mitt bland krydddoftande basarer, urgamla palats, heliga moskéer och storslagna katedraler. Njut av det världserkända turkiska köket på skaldjursrestauranger med utsikt över Bosporens broar och ät dig proppmätt på någon traditionell mezebar med levande musik långt in i den turkiska natten.

Sverige till Istanbul

Du hittar direktflyg till Istanbul flera gånger om dagen från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med de reguljära flygbolagen SAS och Turkish Airlines samt med charterbolagen AtlasGlobal och Pegasus Airlines. En resa med direktflyg tar runt tre och en halv timme, och tar dig till en av stadens två huvudsakliga flygplatser; Istanbul Ataturk eller Sabiha Gökçen International Airport.

Billiga flyg till Istanbul

Om du är på jakt efter billiga flyg till Istanbul från Göteborg kan det vara värt att satsa på ett flyg med mellanlandning, även om du då får räkna med en betydligt längre flygtid. Med en kombination av olika charter- och lågprisbolag går det dock ofta att få biljetter för en väldigt billig peng om du har tid att tillbringa lite tid med att mellanlanda. Från Köpenhamn och Stockholm är det lite lättare att hitta billiga flygresor till Istanbul, och du bör då först och främst söka hos charterbolagen Pegasus och AtlasGlobal.

Populärast är det att besöka Istanbul på våren, mellan april och mitten på juni. Då är vädret lagom varmt och dagarna är långa, men du får förstås räkna med att priserna på flygbiljetter också går upp den tiden på året. Mellan november och februari är det ganska kallt och regnigt i staden, men du kan å andra sidan hitta billigare flygbiljetter och hotell. En bra tid att resa är i övergångsmånaderna mars och november, då vädret inte är allt för dåligt, men du fortfarande kan dra nytta av någorlunda billiga flygresor till Istanbul och något folktommare sevärdheter.

Istanbuls flygplatser

Istanbuls största flygplats heter Istanbul Atatürk Airport och ligger på stadens europeiska sida. Det är här de flesta internationella flygen landar, bland annat de flesta av SAS och Turkish Airlines flyg. Den mindre flygplatsen Sabiha Gökçen International Airport ligger på stadens asiatiska sida. Här landar flyg tillhörande Pegasus Airlines, som har sin bas här, och ett mindre antal flyg från Turkish Airlines.

Om du landar på Atatürk Airport kan du ta dig in till centrala Istanbul antingen med buss, tåg eller bil. Ta metrons linje M1A från flygplatsen till Yenikapi, till långfärdsbussterminalen eller till någon av dde andra stationerna på stadens europeiska sida. Varje halvtimme går det även bussar som körs av det stora turkiska bolaget Havataş. Bussarna går till Bakırköy, Yenikapı, Aksaray och Taksimtorget.

Sabiha Gökçen ligger på den asiatiska sidan av staden, en bra bit från centrum. Många hotell i Istanbul erbjuder flygplatstransfer, men om så inte är fallet för din del går det bra att ta sig in till staden på egen hand. Se bara till att du har turkiska lire i plånboken, eftersom bussar och taxi sällan tar kort. Bussbolaget Havataş har en rutt till Taksimtorget som går dagligen mellan klockan fyra på morgonen och klockan ett på natten. Resan tar ungefär 90 minuter, och kostar runt femton turkiska lire.

Oavsett vilken flygplats du landar på kan du förstås välja att ta en taxi in till staden, och detta är ett både smidigt och ganska billigt sätt att resa i Istanbul. Däremot är det viktigt att vara uppmärksam eftersom vissa av Istanbuls över 20 000 taxiförare inte är helt ärliga. Var noggrann med hur mycket pengar du räcker fram när du betalar och se till att du får rätt växel, res endast med officiella taxibilar (som har en ”taksi”-skylt på taket), och gå aldrig med på ett fast pris istället för att följa taxametern.

Weekendresor

Avresa frånDestinationResdatumFlyg från*
ARNIstanbulseptember 2 till september 101 768 kr
ARNIstanbulseptember 2 till september 101 768 kr
*Skatter och avgifter ingår i priserna
Avresa frånDestinationResdatumFlyg från*
BERIstanbuljuli 10 till juli 315 582 kr
BERIstanbuljuli 10 till juli 315 582 kr
ARNIstanbuljuli 10 till juli 306 183 kr
ARNIstanbuljuli 10 till juli 306 183 kr
*Skatter och avgifter ingår i priserna

Behöver du en hyrbil efter flygresan?

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.