Början av huvudsektionen

Billiga flyg till Istanbul (IST)

Sök efter flyg

Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök hotell

Sök efter flyg + hotell

Billiga flygbiljetter tur och retur till Istanbul

Priserna hittades under de senaste 7 dagarna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Flyg till Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad, och en världsstad där öst möter väst i bokstavlig bemärkelse. Men ena foten i Asien och andra i Europa bjuder Istanbul på upptäckter av de allra exotiska slagen. På bara dryga tre timmar kan du som bokar ett flyg till Istanbul befinna dig mitt bland krydddoftande basarer, urgamla palats, heliga moskéer och storslagna katedraler. Njut av det världserkända turkiska köket på skaldjursrestauranger med utsikt över Bosporens broar och ät dig proppmätt på någon traditionell mezebar med levande musik långt in i den turkiska natten.

Sverige till Istanbul

Du hittar direktflyg till Istanbul flera gånger om dagen från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med de reguljära flygbolagen SAS och Turkish Airlines samt med charterbolagen AtlasGlobal och Pegasus Airlines. En resa med direktflyg tar runt tre och en halv timme, och tar dig till en av stadens två huvudsakliga flygplatser; Istanbul Ataturk eller Sabiha Gökçen International Airport.

Billiga flyg till Istanbul

Om du är på jakt efter billiga flyg till Istanbul från Göteborg kan det vara värt att satsa på ett flyg med mellanlandning, även om du då får räkna med en betydligt längre flygtid. Med en kombination av olika charter- och lågprisbolag går det dock ofta att få biljetter för en väldigt billig peng om du har tid att tillbringa lite tid med att mellanlanda. Från Köpenhamn och Stockholm är det lite lättare att hitta billiga flygresor till Istanbul, och du bör då först och främst söka hos charterbolagen Pegasus och AtlasGlobal.

Populärast är det att besöka Istanbul på våren, mellan april och mitten på juni. Då är vädret lagom varmt och dagarna är långa, men du får förstås räkna med att priserna på flygbiljetter också går upp den tiden på året. Mellan november och februari är det ganska kallt och regnigt i staden, men du kan å andra sidan hitta billigare flygbiljetter och hotell. En bra tid att resa är i övergångsmånaderna mars och november, då vädret inte är allt för dåligt, men du fortfarande kan dra nytta av någorlunda billiga flygresor till Istanbul och något folktommare sevärdheter.

Istanbuls flygplatser

Istanbuls största flygplats heter Istanbul Atatürk Airport och ligger på stadens europeiska sida. Det är här de flesta internationella flygen landar, bland annat de flesta av SAS och Turkish Airlines flyg. Den mindre flygplatsen Sabiha Gökçen International Airport ligger på stadens asiatiska sida. Här landar flyg tillhörande Pegasus Airlines, som har sin bas här, och ett mindre antal flyg från Turkish Airlines.

Om du landar på Atatürk Airport kan du ta dig in till centrala Istanbul antingen med buss, tåg eller bil. Ta metrons linje M1A från flygplatsen till Yenikapi, till långfärdsbussterminalen eller till någon av dde andra stationerna på stadens europeiska sida. Varje halvtimme går det även bussar som körs av det stora turkiska bolaget Havataş. Bussarna går till Bakırköy, Yenikapı, Aksaray och Taksimtorget.

Sabiha Gökçen ligger på den asiatiska sidan av staden, en bra bit från centrum. Många hotell i Istanbul erbjuder flygplatstransfer, men om så inte är fallet för din del går det bra att ta sig in till staden på egen hand. Se bara till att du har turkiska lire i plånboken, eftersom bussar och taxi sällan tar kort. Bussbolaget Havataş har en rutt till Taksimtorget som går dagligen mellan klockan fyra på morgonen och klockan ett på natten. Resan tar ungefär 90 minuter, och kostar runt femton turkiska lire.

Oavsett vilken flygplats du landar på kan du förstås välja att ta en taxi in till staden, och detta är ett både smidigt och ganska billigt sätt att resa i Istanbul. Däremot är det viktigt att vara uppmärksam eftersom vissa av Istanbuls över 20 000 taxiförare inte är helt ärliga. Var noggrann med hur mycket pengar du räcker fram när du betalar och se till att du får rätt växel, res endast med officiella taxibilar (som har en ”taksi”-skylt på taket), och gå aldrig med på ett fast pris istället för att följa taxametern.

Karta

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.