Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Billiga flygbiljetter tur och retur till Budapest

Priserna hittades under de senaste 7 dagarna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Flyg till Budapest

Funderar du på att boka flyg till Budapest? Ungerns prisvärda huvudstad imponerar med storslagna byggnader, en tvådelad stadskärna och den makalösa Donau som flyter som en pulsåder genom staden. Tack vare de många lågprisbolagen är det dessutom relativt lätt att hitta billiga flygresor till Budapest, för den som längtar efter att komma bort en weekend för en billig peng.

Budapest är en magisk stad att besöka när som helst på året. Kom runt juletid för underbara julmarknader och doften av rostade kastanjer som fyller gatorna. Utforska Budapest på våren då knopparna spricker upp och pubarna ställer ut sina utebord. Njut av sommarens musikfestivaler och utomhusunderhållning eller kom hit på hösten för att se de trädkantade gatorna skifta färg eller för att inviga den nya säsongen på operan.

Billiga flyg till Budapest från Sverige

Det finns ett antal lågprisbolag med ett antal rutter mellan Sverige och Budapest. Resan tar lite över två timmar, beroende på var i Skandinavien du reser från. Budapest ligger i samma tidszon som Sverige, så du behöver inte räkna med någon tidsskillnad, vilket gör staden till ett smidigt resmål även för kortare resor.

Du som bor i södra Sverige kan du välja mellan att flyga med ungerska Wizz Air från Malmö eller med Ryanair eller Norwegian från Köpenhamn. Alla tre bolag har regelbundna direktflyg till Budapest flera dagar i veckan. Om du vill flyga från Göteborg så finns det också direktflyg med Wizz Air, och om du väljer att resa utan incheckad väska kan du hitta biljetter till riktiga vrakpriser. Även från Stockholm kan du hitta billiga flyg till Budapest med lågprisbolagen Wizz Air och Norwegian. Som du ser är valmöjligheterna många, och det är inte svårt att hitta den flygresa som passar perfekt för just dina behov. De billigaste biljetterna hittar du om du bokar långt i förväg, och om du väljer att flyga en lite mer obekväm tid, på kvällen eller tidigt på morgonen.

Budapest Airport (BUD)

Budapest flygplats Ferenc Liszt International Airport ligger drygt 1,5 mil öster om centrala Budapest, i närheten av tågstationen Ferihegy. Den är landets överlägset största flygplats med runt nio miljoner passagerare om året och fungerar som bas för Ryanair och Wizz Air. Alla flyg till Budapest från Sverige landar på den här flygplatsen.

Det finns några olika sätt att ta sig från Budapest Airport till centrum. Med taxi eller hyrbil tar resan runt en halvtimme, och taxin går generellt på mellan 20 och 30 euro, beroende på trafiken. Priserna bestäms av en taxameter och regleras av en nationell bestämmelse som gäller i hela Ungern. Taxibilarna körs av Ungerns äldsta taxibolag Fötaxi, som garanterar nya bilar, förare som talar minst ett främmande språk samt terminaler som gör att du kan betala med kort i bilen. Det är inte rekommenderat att åka med de oregistrerade taxiförare som rör sig i terminalbyggnaden.

För dig som föredrar att resa kollektivt finns det två alternativ. Du kan antingen ta buss 200E till metrostationen Kőbánya-Kispest och byta till linje M3 mot centrum, eller så kan du ta samma buss till Ferihegys järnvägsstation, där du sedan byter till tåget som tar dig till stationen Nyugati i centrala Budapest.

Karta

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.