Billiga flygbiljetter till Barcelona

Förslag på billiga flygresor till Barcelona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 390 kr för enkelflyg och 1 914 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Tips för att hitta billiga flyg

❓ Hur mycket kostar det att flyga till Barcelona?

✔️ Priset för resor tur-och-retur till Barcelona varierar mellan 1 914 kr och 6 824 kr. Resenärer som bokar en enkelbiljett till Barcelona kan hitta fantastiska flyg för så lite som 390 kr. Tips för fyndjägare: Mars är den bästa månaden att hitta ett billigt flyg till Barcelona.

❓ Hur hittar jag det billigaste flyget till Barcelona?

✔️ Flygpriserna till Barcelona varierar stort, beroende på ett flertal olika faktorer. Det är lättare att hitta ett billigt flyg till Barcelona om du är flexibel med datum för avgång och återresa, men dessutom kan valet av flygplats och flygbolag påverka biljettpriserna. För att hitta de bästa erbjudanden kan du försöka ändra sökkriterierna för att täcka alternativa datum och flygplatser. MrJet erbjuder stora rabatter, ett enormt utbud av flygbolag och en användarvänlig bokningsplattform, så det är enkelt för dig att hitta det perfekta flyget till Barcelona, oavsett om du bokar en affärsresa, letar efter en spontan weekendresa eller planerar familjesemestern. Så vad säger du — fönster eller gång?

❓ Vilka är de bästa flygbolagen som flyger till Barcelona?

✔️ Om du vill boka ett flyg till Barcelona kan du hitta ett stort antal flygbolag att välja mellan, som till exempel Vueling Airlines, Scandinavian Airlines, Iberia, KLM, Air Serbia, Air France, Norwegian Air International Ltd, Lufthansa, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines. MrJet gör det enkelt att jämföra flyg för att se vilket flygbolag som passar dig bäst, så att du kan få ut så mycket som möjligt för pengarna och kan koppla av under flygresan.

❓ Kan jag avboka mitt flyg till Barcelona med MrJet?

✔️ Vi vet hur det är — livet kan vara oberäkneligt, planer kan ändras och du behöver flexibilitet. Om du behöver ändra eller avboka ditt flyg till Barcelona kan du kontakta MrJet via kundtjänstportalen, där du dessutom hittar praktiska resetips, som täcker allt från flyg och hyrbilar till aktiviteter och hotell.

❓ Hur söker man efter ett flexibelt flyg till Barcelona?

✔️ För att få ut så mycket som möjligt av MrJets flexibla flygalternativ kan du använda rullgardinsmenyn på flygsidan. Du hittar menyn genom att klicka på knappen "Avancerade alternativ". Härifrån kan du anpassa dina sökinställningar för att hitta det perfekta flyget för dig. När du har sökt efter ditt flyg kan du dessutom jämföra priser på närliggande datum genom att klicka på länken "Visa flexibla datum" ovanför sökresultaten.

❓ Vilka är de billigaste dagarna att boka ett flyg?

✔️ Det verkar vara bäst att boka flyg på fredag. Vi har märkt att biljetter som bokades på fredagar gav resenärer de bästa erbjudandena i genomsnitt 2020. Däremot verkar onsdag vara den värsta dagen att köpa flygbiljetter, då det var den dagen som visar det högsta snittpriset baserat på efterfrågan hos MrJet 2020.

❓ Vilka är de billigaste dagarna att flyga?

✔️ Vi analyserade efterfrågan efter flyg på MrJet 2020 och måndagar visade sig vara den billigaste dagen att flyga. Det är definitivt något du borde ha i åtanke när du bokar nästa resa! Helgen kan verka vara den mest logiska tiden att börja semester, men flygbiljetter var i genomsnitt dyrare för flyg som agvick på lördagar, så det kan vara värt att tänka på när du planerar nästa resa.

*Enligt efterfrågan efter flyg på ebookers.com från januari till december 2020. Besparingar kan variera beroende på vilka alternativ som har valts.

Flyg till Barcelona

Ta flyget till sjudande metropolen Barcelona

Häftiga Barcelona är en av Europas livligaste storstäder. De många kulturupplevelserna och sevärdheterna gör staden till en semesterfavorit för besökare från hela världen. När du reser hit får du inte missa det kryddstarka köket, eller den lika heta och fartfyllda stämningen på stadens gator och torg! Med billiga flyg till Barcelona kan du njuta av allt som staden har att bjuda på. Varför inte unna dig en härlig långweekend?

Bästa tiden att resa till Barcelona

Barcelona är vackert året om men de flesta resenärer väljer att uppleva staden under våren och sommaren. Högsäsongen infaller mellan juni och augusti och under den här perioden kan trycket på biljetter öka. Om du vill hitta billiga flyg till Barcelona under den här perioden kan det vara smart att vara extra noga när du jämför flygresor. Om du vill vara säker på att hitta lite billigare resor kan maj eller juni vara bra månader att fundera på. Även om du väljer att boka flyg till Barcelona under för- eller eftersäsong kan du njuta av behagliga vattentemperaturer och dessutom kortare köer till sevärdheterna!

Billiga resor till Barcelona från Sverige

Eftersom Barcelona är en populär destination för många svenskar kan du utan problem hitta flygresor till Barcelona från ett antal svenska flygplatser. Söker du direktflyg till Barcelona ska du titta på resor från någon av våra större flygplatser som Göteborg Landvetter Airport eller Stockholm Arlanda Airport. Du kan hitta direktflyg från flera flygbolag, exempelvis Norwegian och British Airways. Om du prioriterar priset kan ett lågprisflyg från Stockholm Skavsta Airport passa bra. Flyger du från Stockholmsområdet tar resan till Barcelona ungefär tre och en halv timme med direktflyg.

Ta dig från flygplatsen till Barcelona

I Barcelona landar du antingen på Barcelona-El Prat Airport (BCN) som ligger ungefär en mil från centrum, eller Girona-Costa Brava Airport (GRO) som ligger tio mil från staden. Barcelona-El Prat är ortens huvudsakliga flygplats, och det är i första hand om du reser med lågprisflyg som du landar på Girona-Costa Brava. Du tar dig enkelt från Barcelona-El Prat till centrum med antingen buss, tåg eller taxi. Buss är ett smidigt och billigt alternativ, resan tar ungefär en halvtimme och kostar omkring 6 euro. Reser du till Girona-Costa Brava kan du räkna med en lite längre resa in till Barcelona. Det tar ungefär en timme och en kvart att ta sig från flygplatsen till stadskärnan med buss.

Flyg till Barcelona och upplev staden till fots

Barcelona är en riktig promenadstad där du kan gå på upptäcktsfärd bland trånga gränder och charmiga små torg. En historisk upplevelse får du i Ciutat Vella som är stadens medeltida centrum. Här reser du verkligen tillbaka i tiden, och det är en upplevelse att ta en kaffe på någon av uteserveringarna mitt bland de vindlande gatorna. Besök även spännande sevärdheter och världskända arkitekturexperiment som katedralen Sagrada Familia och den modernistiska villan Casa Battlo. Om Medelhavets salta vågor lockar mer än kulturskatterna ska du absolut besöka stranden Barceloneta, som bara ligger ett stenkast från Barcelonas sjudande centrum!

Information om flyg till Barcelona
Ankomstflygplats