Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Billiga flygbiljetter tur och retur till Alicante

Priser som hittats under de senaste 7 dagarna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Flyg till Alicante

Alicante är en ort och en provins i sydöstra Spanien, och staden är ett av de populäraste resmålen på den soliga turistkusten Costa Blanca. Med sitt högt belägna slott Castillo de Santa Bárbara och sina vitkalkade hus har Alicante fortfarande en känsla av det äkta Spanien. Gör som tusentals svenskar varje år och boka ett flyg till Alicante och upplev en sprudlande hamnstad som ständigt överraskar med ett överflöd av kultur, historia och festivaler, för att inte tala om de många kilometrarna av vita sandstränder som sträcker sig både norr- och söderut om staden. Det är enkelt och smidigt att ta sig till Alicante från Sverige, och du kan lätt hitta billiga flygbiljetter med ett antal olika lågprisbolag.

Billiga flyg till Alicante

Det går många billiga resor till Alicante under vintermånaderna, framför allt i januari. Medeltemperaturen i Alicante är fortfarande sexton grader under vintersäsongen, och staden kan erbjuda en välkommen flykt från det svenska snöslasket. Den är inte heller en turistort som slumrar till och blir deprimerande under lågsäsong, utan en levande storstad med ett fullt program av evenemang och festivaler året om.

Populärast är det att resa till Alicante i juni och juli, då vädret är som vackrast, och temperaturerna ligger på över 25 grader på dagarna. Under denna säsong förvandlas staden nästan helt och hållet till en turistort och priserna på flygbiljetter stiger. Om du vill hitta billiga flyg till Alicante under högsäsong finns det några andra faktorer som du kan ha i åtanke istället. Välj till exempel att flyga på en söndag eller i början på veckan istället för på en fredag eller lördag, för då är biljetterna generellt sett lite billigare. Ett annat tips är att välja de mindre populära flygen som går tidigt på morgonen eller sent på kvällen, och som alltid att vara ute i god tid.

Så reser du till Alicante från Sverige

Du som letar efter flyg till Alicante från Sverige har tur; Alicante har anslutningar med inte mindre än fem svenska städer med som körs av tre olika bolag. Lågprisbolaget Ryanair flyger till Alicante från Växjö, Göteborg, Stockholm Skavsta samt Västerås, och Norwegian har rutter från Stockholm Arlanda, Göteborg och Karlstad. Om du föredrar att flyga reguljärt finns det även direktflyg till Alicante med SAS från Stockholm och Göteborg. Du som bor i södra Sverige kan dessutom välja att flyga från Köpenhamn, med SAS eller med något av lågprisbolagen Ryanair, Norwegian eller spanska Vueling.

Alicante-Elche Airport (ALC)

Alicantes flygplats är en av de viktigaste inkörsportarna till Costa Blanca, och därför en av Spaniens mest trafikerade flygplatser, med runt tio miljoner resenärer på genomfart varje år. Den ligger en knapp mil söder om Alicante stad, och består av en relativt nybyggd terminal som 2011 ersatte de två befintliga terminalerna.

Från Alicante Airport tar du dig in till staden antingen med buss eller taxi. Busslinje C6 drivs av bolaget Subús och kör var 20:e minut till och från Alicantes busstation. Resan tar omkring 20 minuter och kostar under fem euro. Det finns även bussar från flygplatsen till Elche, Benidorm och Murcia, och alla bussar avgår från en hållplats mitt emot ankomsthallen. En taxiresa till Alicante från flygplatsen tar också runt 20 minuter och brukar kosta omkring 20 euro. Det finns taxiparkeringar på båda sidor om busshållplatsen vid terminalen, så det är aldrig svårt att få tag på en taxi.

Karta

Biljettpris, skatter och avgifter: Priserna hittades på MrJet.se och uppdateras dagligen. De inkluderar alla skatter och avgifter förutom bagageavgift.

Återbetalningar, ändringar, inställda flyg: För ändringar i resplanen, om sådana tillåts i priset, debiterar MrJet.se en serviceavgift på £10.00 / 45.00 Euro utöver eventuella tillkommande kostnader för nytt biljettpris och tillkommande skatter.

Övriga villkor: Tidtabeller, biljettpriser, och villkor kan ändras utan föregående meddelande. Antalet platser är begränsat och kanske inte tillgängliga på alla flyg, datum och destinationer. Priser återbetalas inte retroaktivt eller som ersättning för helt eller delvis outnyttjad biljett. Biljetter kan ej överlåtas eller återbetalas. Gällande biljettregler för vald resplan visas före bokning.