pdf
Så här fungerar vår sorteringsordning
Vårt mål är att dela mycket relevanta resultat från din sökning så snabbt som möjligt. Vi optimerar ständigt vår tjänst för att effektivt sortera stora mängder resealternativ, så att du kan hitta det du letar efter.
Här följer de viktigaste faktorerna som bestämmer vilka resultat vi visar först. Vi kan tillhandahålla alla eller bara några av de resetjänster som anges nedan.
Boenden
Vi visar dig en lista över relevanta och konkurrenskraftiga erbjudanden baserat på en rad faktorer, vilka inkluderar följande:
 • plats (i förhållande till din sökning)
 • ett boendes pris eller erbjudanden jämfört med tidigare priser eller erbjudanden på våra sidor (det vill säga huruvida det är ett bra erbjudande på vår plattform på dina resedatum)
 • hur konkurrenskraftiga ett boendes priser, erbjudanden och rumstillgänglighet är på vår plattform jämfört med på andra sidor
 • gästbetyg och antal recensioner (om boenden är nya på vår webbplats eller har ett lågt antal recensioner kan vi använda gästbetyg [som vi inte verifierar] från andra populära bokningssidor)
 • antal tidigare bokningar av boendet
 • för semesterboenden: värdens svarstid, godkännandekvot, leverantörens avbokningsfrekvens, vistelselängd och möjlighet till direktbokning.
I våra resultat tar vi även hänsyn till tidigare gästers upplevelser, inklusive följande:
 • gästernas betyg för boendets renlighet, personal, service, skick och bekvämligheter
 • boendets tillgänglighet på vår plattform
 • mängden omplaceringar och återbetalningar.
Vi tar även hänsyn till hur mycket vi får betalt när du bokar och bor på ett boende, och det här är en av de faktorer vi tar med i beräkningarna när vi avgör den relativa placeringen av boenden med liknande erbjudanden i våra sökresultat. Här ingår provisioner från boenden och kompensation för bokningar, inklusive kompensation från vårt partnerprogram Accelerator (som gör det möjligt för partner att tillfälligt öka sin kompensation för att få ökad synlighet bland liknande boenden). Det vi betalas reflekterar den roll vi spelar när vi annonserar boendet på vår sida, förmedlar bokningen och förenklar din vistelse på boendet.
När vi visar boenden med liknande erbjudanden kan vi placera boenden som erbjuder högre provision eller kompensation högre upp i sökresultaten än boenden som erbjuder lägre.
Ett semesterboendes placering i sökresultaten kan också påverkas av vårt Boost-program (där vissa partner får kredit kopplad till bokningar på vår webbplats, som de kan använda för att tillfälligt förbättra sin synlighet i våra sökresultat).
Flyg
Flygresultaten sorteras från lägsta till högsta pris, om inget annat anges på sidan med sökresultat. Om två flyg har samma pris visas den kortaste flygresan först.
Hyrbilar
Resultaten ordnas baserat på pris och andra faktorer, såsom antalet bokningar av en annons, betyg från kundrecensioner, bilkategori eller biltyp och hämtningsplats i förhållande till din ankomstplats.
Kryssningar
Resultaten ordnas baserat på faktorer som betyget på kryssningslinjen, fartyget, avreseorten eller destinationen, priset per dag, kryssningens längd och bokningsperioden.
Aktiviteter
Resultaten sorteras baserat på faktorer som pris och rabatter, tidigare kundsökningar, plats (inklusive avstånd till boendealternativ), antal bokningar, recensioner och lokal efterforskning.
Kombinerade sökningar och semesterpaket
Resultaten sorteras efter kriterierna ovan för varje enskild tjänst, om inte annat anges på sidan med sökresultat. Till exempel kan vi ibland visa kurerade semesterpaket, där du kan ändra alternativen som ingår i det kurerade semesterpaketet.
Reklam
Reseleverantörer kan också betala för att visa reklam på vår webbplats, inklusive i våra sökresultat. Alla annonser där annonsören har betalat direkt för att visas på en bestämd plats i våra sökresultat markeras tydligt som ”Annons” eller liknande, för att visa att de skiljer sig från andra annonser.
Mer om sökresultat
Vi har valt de faktorer som nämns ovan för varje resetjänst eftersom vi anser att de är informativa och viktiga i samband med att hjälpa folk att välja de resetjänster som bäst matchar deras behov, och generellt sett tenderar de att fungera som en värdefull indikator på positiva kundupplevelser i samband med resetjänsten.
Utöver de första sökresultaten vi visar erbjuder vi andra sorteringsalternativ och filter för att hjälpa dig att prioritera och få se de bästa resultaten för dig. Våra andra sorteringsalternativ påverkas av samma faktorer som ovan, men de gör det möjligt för dig att fokusera din sökning (till exempel genom att sortera efter lägre priser, medlemspriser, högre gästbetyg, kortare avstånd till centrum eller högre boendeklass). Du kan också filtrera efter egenskaper eller bekvämligheter som du är intresserad av för att hitta de bästa boendena för dig.
Vi kan också skräddarsy resultaten för dig, inklusive genom att:
  • titta på resetjänster som du har klickat på eller bokat tidigare på vår webbplats från samma webbläsar- eller app-session, från samma enhet eller under tidigare besök (det vill säga vi kan fästa eller visa upp boenden som du har klickat på eller bokat tidigare eller liknande boenden)
  • titta på preferenser som du tidigare har uttryckt genom att interagera med vår webbplats
  • göra referens till din lojalitetsstatus
  • ta hänsyn till din ungefärliga plats.
För att ge dig bästa möjliga sökupplevelse förbehåller vi oss rätten att:
 • visa ett urval av men inte alla möjliga bokningsalternativ för vissa destinationer (till exempel destinationer med hög tillgänglighet), med vetskap om att du alltid kan bläddra eller läsa in fler boenden i urvalet som visas
 • tillfälligt visa nya boendeannonser högre upp i sökresultaten för att tillfälligt främja synlighet och visa upp vårt utbud av erbjudanden och alternativ
 • genomföra begränsade tester som tillfälligt kan påverka hur vi visar annonser och sökresultat
 • visa sökresultat och sorteringsordning på olika sätt i våra mobilappar och på våra webbplatser (med hänsyn till visningsskillnader och resenärers olika preferenser när de bokar på olika enheter).