Great Wall Marathon, Kina, tredje söndagen i maj 

 great wall the landmark of china and  beijing

Great Wall Marathon hölls för första gången år 1999 i Tianjinprovinsen i Kina, och de 2 500 platserna tenderar att gå väldigt snabbt. Folk från över 60 länder registrerar sig för det här loppet för möjligheten att springa över det magnifika Huangyapasset i Kina. Great Wall Marathon är känt för att vara tuffare än ett vanligt maraton, bland annat eftersom deltagarna har 5 164 trappsteg att ta sig upp för. Spring ovanpå kinesiska muren genom vackra små traditionella byar med utsikt över de urgamla dalgångarna nedanför.

Maraton Rapa Nui, Påskön i juni

iStock_000065416123_Medium

Påskön, eller Rapa Nui, är känd för sina enorma stenhuvuden Moai och för ett av världens mest exklusiva maratonlopp; Maraton Rapa Nui har bara plats åt 180 deltagare. Rutten går från Hanga Roa till Anakena och är mestadels plan i början och slutet men backigare i mitten. Löpare kan förvänta sig att stöta på kor och vildhästar längs vägen och några gånger har hundar från trakten setts springa med de tävlande.

Midnight Sun Marathon, Tromsø, Norge i juni

Husoy

Midnight Sun Marathon är världens nordligaste löpartävling, och det äger rum långt ovanför polcirkeln i norska Tromsø i juni varje år. Här får löpare från hela världen uppleva det unika i att solen aldrig går ner. Loppet slutar vid midnatt, och då är det ljust som på blanka dagen. Rutten går över Tromsøbrua och längs vägen får löparna fantastisk utsikt över polarbergen. De som har sprungit loppet beskriver det som en hisnande upplevelse.

Le Marathon du Medoc, Frankrike i september

Marathon Medoc

Beroende på hur du ser på livet och på löpning generellt kommer Marathon du Medoc antingen att verka som en helt fantastisk eller en alldeles urusel idé. Längs rutten finns 23 vinstationer där löparna bjuds på franska specialiteter som ostron, biff och glass. Loppet äger rum i Bordeaux och går genom inte mindre än 53 vingårdar. Deltagarna har upp till 6,5 timmar på sig att gå i mål.

North Pole Marathon, Nordpolen i april

North Pole Marathon

Vid världens norra ände anordnas världens enda maratonlopp som springs på vatten: North Pole Marathon. Deltagarna springer på arktiska isflak med bara två meter mellan dem och det iskalla vattnet i Atlanten. Det här är förmodligen världens mest extrema maraton, och det har beskrivits som ”ditt livs löparupplevelse.”

Walt Disney World Marathon, Florida i januari

Disney Marathon

Detta lopp består av 42 magiska kilometer genom fyra olika nöjesfält, och kallas i sann Disneystil för ”the most magical race on earth”. Det är det perfekta loppet för vuxna barn som tycker att det skulle vara roligt att springa långdistans tillsammans med Kalle Anka och Långben. Som belöning får alla duktiga deltagare en Musse Pigg-medalj när de går i mål.

Inca Trail Marathon, Machu Pichu, Peru i augusti

Machu Piccu

Om det är höghöjdsträning du är ute efter behöver du inte leta längre. Inca Trail Marathon får dig att kippa efter andan på mer sätt än ett, med en rutt genom ett bergspass på 4 200 meter. Detta maratonlopp är nog ett av de vackraste i världen, och löpare tar sig upp till ett av världens sju underverk, förbi lamadjur och betande får. Tidigare deltagare har beskrivit loppet som det tuffaste men bästa de någonsin har gjort.

Big Sur International Marathon, Kalifornien i april

Big Sur Marathon

Big Sur International Marathon kallas för 42 kilometer av världens vackraste kust, och löpare som deltar i det här loppet kan förvänta sig spektakulär panoramautsikt över Stilla havet nästan hela vägen. Spring uppför Highway Ones superbranta backar, njut av idyllisk kustutsikt och hör livemusik längs vägen. År 2015 spelade Michael Martinez orgel vid Bixby Bridge vid loppets ungefärliga mittpunkt.

The Reggae Marathon, Jamaica i december

Reggae Marathon 2

Det här stereotypiskt jamaicanska maratonloppet sker i festyra med en reklamslogan som lyder ”Come for the run, stay for the fun!” Och det är precis vad folk gör. Loppet startar vid Long Bay Beach Park vid den milslånga vita sandstranden i Negril och svänger sedan in i staden innan det fortsätter norrut mot staden Green Island. Underlaget är mestadels plant och löpare springer genom en bana av högt uppskruvade Sound Systems som spelar reggaemusik som matchar omgivningarna. Det kan också vara värt att veta att vinnaren av loppet får med sig en Bob Marley-trofé hem!

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*