Det finns mängder av märkliga men magnifika resmål runt om i världen, så det är bäst att börja beta av dem. Kolla in vår lista med häftiga destinationer och boka ditt livs resa med MrJet redan idag. Topplistan lyder som följer…

Tsokolateng Burol, Bohols chokladkullar, Filippinerna

Bohol

Om du planerar att resa till Filippinerna får du absolut inte missa chokladkullarna på ön Bohol. Här står 1 260 kalkstensformationer och pryder ett område på över 50 kvadratkilometer. Geologer har flera teorier om hur kullarna kom till – bland annat nämns vattenerosion och kolliderande kontinentalplattor – men områdets mytologi är mycket mer romantisk. Enligt legenden består formationerna av förstenade tårar från en försmådd jätte som blivit kär i en flicka på ön. Oavsett hur kullarna kom till är de en av världens mest unika sevärdheter. Om du åker hit under den torra perioden kommer du att förstå hur området har fått sitt smeknamn.

 Krukslätten, Laos

Plain of Jars

För hobbyarkeologer är Krukslätten, som ligger mellan Luang Prabang och Xiangkhouang i norra Laos, ett oslagbart resmål. Tusentals jättelika urnor i massiv kalksten återfinns här och är troligtvis från tidig bronsålder. De står utspridda över landskapet och många av dessa behållare är över tre meter höga. Ta en guidad tur längs vandringslederna och hör teorierna och legenderna kring dessa märkliga krukor – och håll utkik efter Site 1 om du vill se det enda kärlet som är målat. Lägg till det här resmålet på din lista om du fascineras av olösta mysterier och älskar vandringar i naturen.

Giant’s Causeway, Nordirland

Giants Causeay

Vid resor till Nordirland får du inte glömma att besöka Giant’s Causeway, som ligger i grevskapet Antrim. Här står 38 000 svarta basaltpelare i hexagonala former och dessa vulkaniska klippformationer ser fullkomligt utomjordiska ut. Enligt legenden är stenformationerna en sorts bro som är kom till under en strid mellan två rivaliserande jättar, varav den ena var från Skottland och den andra från Irland. Som tur är kan du boka flyg och boende på Nordirland med MrJet, och slipper att ta hänsyn till stenkastande jättar. Men vem vet, utan deras slit hade vi kanske inte kunnat se den unika omgivningen som är en del av Unescos världsarv.

 Nazcalinjerna, Peru

Peru

Nästa mysiska och magnifika destination ligger i Sydamerika och kallas för Nazcalinjerna. Dessa gigantiska figurer ligger omkring floddalen i Nazca. Nascakulturen är känd för sina geolyfer – mystiska bilder som karvats in i markytan i det torra gruslandskapet. Dessa illustrationer är ibland hundratals meter stora och skapades i södra Peru cirka 200–700 e.Kr. De berömda figurerna, som endast i sin helhet kan ses från luften, hör till arkeologins största mysterier och föreställer apor, fåglar, späckhuggare, lamor och spindlar. Hundratals illustrationer pryder det torra och ofruktbara landskapet. Missa inte den här sagolika destinationen när du är i Peru.

Kattön Tashirojima, Japan

Cat ISLAND

Alla kattälskare på resa i Japan bör styra kosan till ön Tashirojima och se de hundratals katter som bor i området. Du kommer att förstå hur smeknamnet ”Kattön” har uppstått – här är de 100 invånarna i minoritet och de välskötta missarna lever riktigt gott. Katter i alla färger, former och storlekar smyger omkring hamnen i det lilla samhället, och tas väl omhand eftersom det anses bringa lycka att mata och sköta om djuren. Boka en resa till Japan via MrJet och när du kommer fram kan du ta färjan till djurvännernas paradis. Det tar bara en timme från Ishinomaki.

Summer Sale SE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*