Funderar du på att göra någonting annorlunda i sommar? Om du har lite tid över i augusti finns här fem evenemang att överväga.

Edinburgh Fringe Festival, Skottland

Edinburgh

Edinburgh Fringe Festival pågår 5-9 augusti och är världens största teaterfestival – över 250 lokaler visar tusentals föreställningar. Välj mellan konserter, komedier, musikaler, operor och barnföreställningar. Bland dessa framträdanden finns något för alla smaker. Det är dessutom smidigt att köpa biljetter. Besök hemsidan på edfringe.com, använd festivalappen, biljettkassan eller boka per telefon. Du kan flyga till Edinburgh, men om du tar dig hit med buss, bil eller tåg får du samtidigt se det fantastiska landskapet.

Feria de Málaga, Spanien

Malaga

Festivalen som dateras till 1300-talet arrangeras den tredje veckan i augusti och firar återerövringen av Spanien. Festligheterna börjar med en proklamation, en så kallad ”Pregón de la Feria”, som utropas av en kändis i stadshuset. Sedan kan du se fantastiska fyrverkerier och festa tio dagar i sträck. Utomhusbarerna fylls av livliga besökare och på gatorna dansar människor omkring och dricker sherry. Den årliga festivalen för tjurfäktning arrangeras på Plaza de Toros. Du kan beställa läckra tapasrätter på restauranger och gatukök runt om i staden.

Leipziger Wasserfest, Tyskland

Lezpig

Vill du vara åskådare till en tävling som inte arrangeras någon annanstans? Leipziger Wasserfestes pågår 26-28 augusti och här bjuds på mängder av olika lopp längs de elva kilometer långa vattendragen. Du kan se allt från båtlopp och hemsnickrade flottar till kapplöpningar med gummiankor. Kom hit och heja på deltagarna. Här finns även andra nöjen att roa sig med. På festivalen arrangeras aktiviteter för alla åldrar. I helgunderhållningen ingår bland annat teaterföreställningar, vattensporter, fisketävlingar och dockteater.

Odense International Film Festival, Danmark

Odense International Film Festival, Denmark

Odense International Film Festival är en internationell kortfilmsfestival med ett fantastiskt brett utbud. Festivalen äger rum 29 augusti-4 september. Här hyllas oberoende filmmakare som får möta sin publik i en trivsam miljö. En tävling med tre kategorier arrangeras på festivalen som har kvalificerat sig för att få tävla om en Oscar. Det är gratis att se filmer, men du måste förboka för att garanteras en sittplats. Flyg till Kastrups flygplats och ta tåget till Odense där MrJet kan hjälpa dig att hitta lämpligt boende.

 

Brighton Pride, England

Brighton Pride

Brighton Pride är Storbritanniens största pridefestival och firas 5-7 augusti. Här kan du hylla kärlek och mångfald under en färgstark och festlig parad med fokus på HBTQ-personer. Festen pågår i två dagar och stöttar lokala HBTQ-företag medan det bjuds på fantastisk underhållning. Under Brighton Pride kan du ta del av andra evenemang, däribland en filmfestival och en hundutställning. Du kan åka hit med tåg, buss eller flyg. MrJet hjälper dig att boka boende och flyg till London Gatwick och därifrån du kan ta tåget till Brighton på 30 minuter.

 

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*