Vi har studerat snittpriset för en natt på ett femstjärnigt hotell samt kostnaden för att äta och dricka ute, och kommit fram till den här listan med de semesterdestinationer där du kan leva lyxliv allra billigast.

Thailand – Bangkok – 792.9 SEK

Aerial view of the Bangkok city skyline and the Chao Phraya River, Thailand.

Bangkok är full av olika typer av hotell, med allt från anrika boutiquehotell till skimrande moderna femstjärniga resorter mitt i stan. Det låga snittpriset på topphotell i Bangkok innebär att du som gäst kan njuta av allt du förväntar dig av ett hotell av hög standard, men för mindre pengar. Tänk svepande stads- och vattenutsikter från rymliga sviter med förstklassiga bekvämligheter. Efter en fartfylld dag på Bangkoks folkspäckade gator är det precis ett sådant här hotell du vill dra dig tillbaka till på kvällen. Restauranger och barer är alltid prisvärda upplevelser i Thailand, och huvudstaden figurerar på tionde plats på listan över världens billigaste städer att dricka öl i!

Ungern – Budapest -784.81 SEK

Budapest Mall

Ungerns huvudstad var med på vår lista över de tio bästa storstadssemestrarna 2016, och de föredömliga prisnivåerna var bara en anledning. Budapest sträcker sig tvärs över floden Donau och är en historisk stad med ett kulturellt överflöd, vilket även reflekteras i hotellandskapet. Många av de eleganta lyxhotellen i Budapest ståtar med en sällan överträffad glamour av den gammaldags stilen. På upptäcktsfärd utanför ditt hotell hittar du sagolika gastronomiska upplevelser och fina viner till fantastiska priser, och kostnaden för privata guidade turer är också extremt överkomlig.

Tjeckien – Prag – 6349.74 SEK

Prague Charles Bridge

Prag består av ett riktigt virrvarr av historiska arkitekturstilar, med vissa byggnader så gamla som från 800-talet, och den har mer än gjort skäl för sin plats på Unescos världsarvslista.  Många av stadens femstjärniga hotell ligger vid floden Vltava med utsikt över slottet och strax intill den kompakta historiska stadskärnan. På promenad runt Prag känns det som om du har hamnat på en inspelningsplats, och det är svårt att inte förälska sig i den förtrollande staden.

Tyskland – Berlin – 922.35 SEK

Berlin 2

Det finns något för alla i Tysklands dynamiska huvudstad, och ingenstans märks det bättre än på de lyxhotell som erbjuds. De svårförglömliga hotellupplevelserna i Berlin kostar inte skjortan, oavsett om du väljer ett namnkunnigt hotell med anor som Ritz Carlton eller ett übertrendigt boutiquehotell inrett med den pinfärska design staden har gjort sig känd för.

Portugal – Lissabon – 946.62 SEK

Lisbon, Portugal Skyline at Night

Den historiska kuperade staden Lissabon bringar samman det bästa av två världar med ett överflöd av kultur och en soldränkt kust. Bo på en lyxig resort vid havet eller på ett trendigt designhotell mitt i stan – vad du än väljer kan du varva intellektuella upplevelser på konstgallerier och museer med en traditionell solsemester med bad och sandstrand.

Thailand – Phuket – 1059.89 SEK

villa hotel phuket thailand

Phuket är Thailands största ö och späckad med härliga resorter på fulländade tropiska stränder där sanden är så mjuk att den knarrar. Det är svårt att inte känna som om man har vunnit på lotto när man åker på semester till Thailand. Ölen och den utsökta maten är så billig och flödande, och du har aldrig långt till en prisvärd och välgörande massage. Kombinera detta med boende på ett lyxhotell i världsklass som ändå ger dig några slantar över till shopping, så förstår du snart varför så många väljer att semestra på just Phuket.

Marocko – Marrakech – 1067.99 SEK

Marakech

Bergen och minareternas stad charmar besökare med morisk kultur, exotiska kryddofter och folktomma ökenlandskap. I Marrakech hittar du ett formidabelt myller av resorthotell i orientalisk stil med luxuösa kuddtäckta terrasser och svalkande pooler där du kan slippa undan den olidliga hettan mitt på dagen. Marrakech lyxhotell har definitivt en romantisk känsla, med svällande tyger, snirklande inredningsdetaljer och högresta palmer. Tillbringa dagen i ett exotiskt folkvimmel i Marrakech innan du drar dig tillbaka till en femstjärnig oas för att njuta av den arabiska nattens stillhet.

 

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*