Strandstäder ger dig det bästa av två världar. På dagarna slappar du på stranden och plaskar lite i vattnet, och på kvällarna tar du dig an partylivet och de gastronomiska äventyr som bara en storstad kan erbjuda. Här är fem av våra bästa sol och bad-städer.

Kapstaden

Cape Town

Kapstaden omges av en bergskam på en halvö mellan Atlanten och Indiska oceanen, vilket gör att den kan ståta med inte mindre än tjugo olika stränder i sitt direkta närområde. Clifton Beaches är populära bland Kapstadens trendigaste gäng som hänger på förstklassiga matställen med dramatiska utsikter över solnedgångarna. Reser du lite längre norrut till Milnerton och Blouberg hittar du några lite mer skyddade stränder som ligger i lä bakom bergen och passar perfekt för vattensportsälskare och barnfamiljer. Det är varmare i vattnet här eftersom det ständigt kommer in strömmar från Indiska oceanen.

Sydney

Bondi Beach

Australiens stränder är symbolen för den avslappnade livsstilen som australiensare är kända och älskade för världen över. Landets ekonomiska centrum Sydney är omringat av ett dussintal härliga stränder, men det är Bondi Beach som är sinnebilden för nationens intresse i att leva gott. Den över en kilometer långa gyllengula sandstranden fylls till bredden av soldyrkare som vill njuta av det förstklassiga klimatet och det lagom vågiga havet, och den är en perfekt plats för att kolla på folk och delfiner på!

Vancouver

Kits Beach, Vancouver

Vancouver kommer inte ofta med på listor över de bästa strandstäderna, men låt dig inte luras. Den kanadensiska storstaden har faktiskt minst tio stränder längs en två mil lång vildmarkskust där man kan bada, leka och ha picknick. Vancouver och British Columbias kust erbjuder något för alla: Sportfantaster väljer med fördel Kitsilano, medan familjer föredrar Jericho Beach och de som vill ha något lite annorlunda kan testa Wreck Beach, där badkläder är frivilliga.

Rio de Janeiro

Cocopbana

Copacabana och Ipanema är förmodligen världens två mest berömda stränder, och det finns till och med en uppsjö av låtar skrivna om dem. De här stränderna är synonyma med Rios kända partystämning och ligger på var sin sida av stadens fyra mil långa kustremsa. På Copacabana kan du uppleva allt som är traditionellt brasilianskt, med tangabikinis och glänsande bruna kroppar vart du vänder dig. Vill du ha något lite mer exklusivt ska du bege dig till Ipanema, som ramas in av Rios igenkännliga silhuett och topparna Dois Irmãos.

Valencia

View of the Peniscola town Valencia, Spain

Valencia ligger på Costa del Azahar, apelsinblomstkusten, där floden Turia mynnar ut i havet. En femton minuters promenad från stadens centrum hittar du stadsstränderna Las Arenas, Malvarrosa och El Cabañal. Valencias mer otämjda stränder ligger bara en knapp mil från den bubblande spanska staden, och omges av sanddyner och vacker växtlighet. Upplev naturen i sitt orörda skick på stranden El Saler eller i hjärtat av nationalparken vid sjön Albufera.

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*