Världens största folkfestival heter Oktoberfest och är särskilt berömd för sitt härliga ölkalas. Om du åker hit kommer du dock inse att det finns mer att göra än att dricka öl.  Festivalen inleds 17 september med en öppningsceremoni och festligheterna pågår sedan fram till 3 oktober 2016.

Tälten

SpatenBrau- Festivalhall

 Du kommer att ha många olika valmöjligheter på Oktoberfest där det finns 14 stora öltält och 23 något mindre varianter. Schottenhamel är huvudtältet som används vid invigningen. Under ceremonin tappar man upp det första ölglaset och utropar ”O`zapft is!” – och så är festen igång. Det största tältet har hela 10 000 sittplatser.  I Armbrustschützen-Festhalle arrangeras ett mästerskap i armborst, en tradition som funnits sedan 1895. På Oktoberfest kan du höra PLATZL, en pamplig blåsorkester. De andra stora tälten inkluderar Fischer Vroni, Marstall, Schützen-Festzelt, Winzerer Fähndl, Hacker-Festhalle, Hofbräu Festzelt, Ochsenbraterei (Spatenbräu-Festhalle), Augustiner-Festhalle, Pschorr-Bräurosl och Löwenbräu-Festhalle. För att få en riktigt bra sittplats kan du i förväg kontakta respektive öltält och reservera plats. Kontaktuppgifter finns på Oktoberfests webbsida från 2016. Du måste inte reservera sittplats, men det är värt att överväga eftersom tälten slutar att släppa in besökare när deras kapacitet är nådd.

Ät, drick och var glad

Oktoberfest Beer Tent

På festivalen finns ett stort utbud med läcker mat och dryck. Weinzelt bjuder på fler än 15 olika viner, champagne och ”sekt”, det vill säga en variant på mousserande vin, medan Käfer’s Wies’n-Schänke serverar rostad anka och håller öppet till klockan 00.30. Det är trevligt och lätt att träffa nya kompisar på Oktoberfest – det är i princip bara att skåla och säga ”prost”. Om du har varit på små svenska festivaler kan det passa bra att byta upp dig i år och besöka originalet. Boka flyg och boende med MrJet redan idag. Vi ser fram emot att medverka till att skapa ditt livs festivalupplevelse.

Andra sevärdheter och evenemang

Oktoberfest Tuba

Många reser till Oktoberfest för att prova ett verkligt brett sortiment av öl och läcker mat, men det finns annat som lockar besökare hit. Festivalen drar igång med en parad klockan 11.00 den 17 september. Då firar man att Oktoberfests olika bryggerier och tältägare äntligen är på plats. I tältet Schottenhamel häller Münchens borgmästare upp det första ölglaset under mycket högtidliga former. Missa inte paraden med maskeradklädda gäster som strömmar genom München under den första festivalsöndagen. Oktoberfest Mass går av stapeln den 22 september. ”Böllerschießen” är en traditionell kanonsalut som smälls av intill det bayerska monumentet. I år slår en ny jordbruksfestival upp portarna. Under två familjedagar, 20 och 27 september, kan du få rabatterat pris på åkattraktioner och framträdanden. Inträde till nöjesfält, evenemang och öltält är gratis. Det är lätt att ta sig till München genom att flyga till Airport Franz-Josef-Strauss som ligger 2 mil från staden. Här finns bra lokaltrafik och du kan utan problem ta dig runt med tåg, buss och taxi.

Screen Shot 2016-08-03 at 9.08.08 AM

 

 

 

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*