Nu kan du sluta upp att jaga efter soliga höstdestinationer i Europa. Läs följande beskrivningar om du försöker välja var du ska åka på nästa semester – sedan kan MrJet hjälpa dig att hitta flyg och hotell.

Andalusien, Spanien

Zahara de la Sierra,town located in Cadiz, Andalusia, Spain

Andalusien ligger i sydvästra Spanien och kustregionen sträcker sig mellan Medelhavet och Atlanten. Om hösten ligger medeltemperaturen här på över 20 grader, så du kan koppla av på stranden eller utforska alla sevärdheter. Det är smidigt att resa hit via någon av områdets fyra flygplatser. Naturälskare kan kika på rosa flamingor i sjön Embalse de Negratín, eller utforska ruinerna i det övergivna gruvsamhället Las Menas. För en oförglömlig kulturupplevelse kan du besöka palatset Alcázar i Sevilla eller borgen Alhambra i Granada.

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik. Croatia.

Kuststaden Dubrovnik kallas för ”Adriatiska havets pärla” och ligger i södra Kroatien. Här är det inte ovanligt med hösttemperaturer på 25-30 grader – och det är dessutom lätt att flyga hit. I den välbevarade gamla stadsdelen hittar du fina byggnadsminnen och några av stadens häftigaste attraktioner. Du kan ta linbanan till toppen på berget Srđ och se utsikten över stränderna och den gamla stadskärnan. Missa inte Sponzapalatset som är byggt i renässansstil, och Orlandos kolonn, en stenpelare som pryds av en snidad medeltidsriddare.

Sardinien, Italien

Cagliari, Italy Cityscape

På Italiens västra kust i Medelhavet ligger Sardinien där temperaturen håller sig över 20 grader på hösten. Ön har tre flygplatser och du kan resa hit med färja eller ta tåget från fastlandet – bolaget Trenitalia använder järnvägsfärjor. Kulturfantaster kommer att älska nuragerna, byggnaderna från bronsåldern som står runt om på ön. För dig som jagar adrenalinkickar är racingbanan Mores väl värd ett besök. Ta en båttur i Alghero eller utforska museer och nattliv i Cagliari. I Sardinien finns verkligen något för alla.

Kaş, Turkiet

kaputas Beach, Kas, Antalya

Hösttemperaturen i staden växlar från 30 grader i september till kring 20 grader i november. Kaş ligger i sydvästra Turkiet och du reser hit från flygplatserna Antalya eller Dalaman. Den här vackra platsen är perfekt för dig som älskar att dyka, vandra, paddla havskajak och fiska. För dykare finns femton olika dykcenter i stadens hamn, och här kan du få fina tips på områdets mest magiska dykplatser. I staden finns dessutom storslagna stränder och spännande grottor både ovan och under vattenytan.

Mallorca, Spanien

Cala Sa Nau - Majorca

Paradisön Mallorca ligger i Medelhavet och är berömd för sina stränder och vikar. Här finns inte mindre än 550 kilometer kust där vattnet är kristallklart och lockar dykare, vindsurfare och fiskare.Medeltemperaturen på hösten brukar ligga på 25 grader i september och någonstans kring 15 grader i november.Flyg till flygplatsen i Palma de Mallorca, där du kan resa vidare med tunnelbana, buss eller tåg för att utforska ön. Huvudstaden är perfekt för kulturälskare som lockas av den gamla stadskärnan, men här finns även ett pulserande nattliv.

Summer Sale SE

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*