Med rätt appar på resan kan du spara både tid och pengar och dessutom få en trevligare upplevelse. Kolla in vår lista med appar för den medvetna resenären.

City Mapper

City Mapper

Alla som testat City Mapper kan intyga att den här heltäckande och lättanvända appen har revolutionerat sättet vi hittar i städer på. Med appen kan du planera resan i detalj genom att se avgångstider för tåg och bussar i realtid, liksom meddelanden om inställda turer osv. Förutom allmänna kommunikationsmedel och integrering med Uber finns även cykelvägar med. Charmen med City Mapper är att du kan planera dina resor efter realtidsuppdateringar och därmed slippa vänta på en buss som avgår en gång i halvtimmen. Appen finns i 30 storstäder runt om i världen.

Kostnadsfri, iOS och Android

Duolingo

Duolingo

Din semester blir definitivt bättre om du försöker kommunicera med lokalborna på deras språk. Du sparar tid och pengar, ger ett trevligare intryck och kan dessutom lära känna omgivningen bättre. Över 70 miljoner människor (däribland Bill Gates) använder Duolingo – appen som lovar att göra det enkelt och roligt att lära sig grunderna i ett nytt språk. Appen är utformad som ett datorspel och kan vara rätt beroendeframkallande eftersom du får poäng när du svarar rätt. Du kan tävla mot klockan och nå nya nivåer allteftersom.

Kostnadsfri, iOS och Android

Lancaster Sun Timer

Lancaster Sun Timer

Lancaster Sun Timer är ett måste för den som ofta bränner sig i solen. Hur fungerar den? Du behöver bara ange din plats, solskyddsfaktor och hudtyp, så beräknar appen hur länge du kan vara ute i solen och påminner dig när du har gått över tiden eller när det är dags att sätta sig i skuggan en stund.

Kostnadsfri, iOS och Android

Tripit

Tripit

Tripit är bra att ha på resor med många bokningar av olika slag. Om resan innehåller t.ex. bil, tåg, hotell och flyg sammanför Tripit alla bokningar till en enda resplan. Appen gör utskrifter till en del av det förflutna och ersätter enligt egen utsago ”gummibandstekniken”, vilket gör din resa smidigare. Vidarebefordra dina e-postbekräftelser till Tripit så sköter de resten!

Kostnadsfri, iOS och Android

Wi-Fi Finder

WiFi Finder

Med Wi-Fi Finder kan du söka efter kostnadsfria och offentliga nätverk var du än är. Appen har en databas med 500 000 trådlösa nätverk, både kostnadsfria och betalversioner, i över 144 länder, och går att använda även när du saknar uppkoppling.

Kostnadsfri, iOS och Android

 XE Currency

XE Currency Exchange

Med XE Currency kan du konvertera valutor. Appen visar nuvarande och äldre valutakurser. Dessutom lagrar den de senaste kurserna så du kan använda appen även utan internetuppkoppling. XE Currency har hämtats över 40 miljoner gånger och är därmed den mest nedladdade valutakursappen.

Kostnadsfri, iOS och Android

Foodspotting

Foodspotting

Foodspotting är en visuell guide till god mat. Istället för att läsa och skriva restaurangrecensioner kan du hitta och dela goda maträtter och se var andra rekommenderar att du går. Appen har som mål att täcka jorden med fantastiska matfynd, från delstaten Pennsylvania hela vägen till kulinariska huvudstäder som Tokyo. Över 2,5 miljoner maträtter har lagts till världen över sedan lanseringen i januari 2010.

Kostnadsfri, iOS och Android

Hämta MrJet-appen och boka resor oavsett tid och plats och få dessutom ännu mer Rewards!

Kostnadsfri, iOS och Android

Share on Pinterest
Dela med dina vänner


Skicka

Taggad: Uncategorized

Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*