Krav gällande pass, visum och vaccinationer för din resa

Det är mycket viktigt att du undersöker samtliga krav gällande pass och visum samt vaccinationsriktlinjer för de länder du ska resa till (och igenom!) så snart som möjligt, då handläggandet av nödvändiga resehandlingar kan dröja. Till att börja med bör du försäkra dig om att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter datumet för din planerade hemresa eftersom det nu är ett obligatoriskt krav för flera länder runtom i världen.

Utrikesdepartementets hemsida uppdateras i realtid och ger dig värdefulla tips för ditt resmål och du bör även hitta all möjlig information gällande allt från hälsofrågor och vaccinationer till pass- och visumkrav. Du kan även hitta värdefulla upplysningar gällande lokala lagar, seder och landets valuta.

En hängiven visumtjänst för MrJet kunder

Vi vet att konstanta ändringar av pass- och visumkrav kan vara ett frustrerande inslag när du bokar din semester. Därför har MrJet startat ett nytt samarbete med VisumCentrale, ett CIBT-företag, som kommer att meddela dig gällande de resehandlingar som du kommer att behöva för din resa.

Reser du till USA eller Australien kan de även organisera ansökningar hos ESTA och ETAmot en avgift*. Ska du resa till en annan destination, bör du kontakta ambassaden för det land du planerar att besöka för att få ytterligare råd och tips på hur du ansöker om de resehandlingar som du kommer att behöva.

Så vänta inte - kolla upp vilka resehandlingar du behöver redan idag!**
 

*VisumCentrale tar en avgift för att handlägga din ansökan. Du hittar all information om deras avgifter på deras hemsida

Du kan även erhålla ditt inresetillstånd från ESTA eller ETA mot en lägre avgift om du ansöker direkt till USA:s eller Australiens inrikesdepartement. Notera dock att de varken förser dig med hjälp direkt eller skickar ett automatiskt svar när ditt visum har godkänts.

För mer information, besök respektive lands myndighetssida nedan:

Observera att handläggande av inresrestillstånd via ESTA kan ta 1-3 arbetsdagar så se till att vara ute i god tid innan avfärd

** När du klickar på “Ansök om visum” kommer du att lämna MrJet hemsida och hänvisas till VisumCentrale hemsida där deras regler och villkor gäller.