Integritetspolicy för MrJet

Vi på Expedia, Inc. (härefter ”MrJet”) förstår att bokningar online är något som involverar en hel del förtroende från din sida. Vi tar det här förtroendet på allvar och har det som vår högsta prioritet att se till att den personliga information du ger oss förvaras säkert och konfidentiellt. Den här integritetspolicyn gäller för data som samlats in på www.mrjet.se. Vår webbsida är tänkt att användas av svenska medborgare som är över 18 år gamla. Genom att använda webbsidan så godkänner du villkoren i den här integritetspolicyn.

  • Vilken information vi samlar in
  • Hur vi använder din information
  • Vem vi delar din information med
  • Hur du kan få åtkomst till din information
  • Dina val avseende insamlandet och användandet av din information
  • Cookies och andra webbteknologier
  • Visning av anpassad annonsering/dina val
  • Hur vi skyddar din information
  • Externa länkar och sociala plugins
  • Vanliga frågor om överföring av flygpassagerarinformation till amerikanska myndigheter
  • Att besöka vår webbsida från utanför USA
  • Ändringar av denna integritetspolicy
  • Hur du kontaktar oss
  • ________________________________________

    Vilken information vi samlar in

    Allmänt. Vi tar emot och lagrar all information som du lämnar på vår webbplats eller ger oss på annat sätt. Det här inkluderar information som kan identifiera dig (”personlig information”), inklusive ditt för- och efternamn, telefonnummer, post- och e-postadress, faxnummer samt om du gör en bokning via vår webbsida, kreditkortsinformation (såsom kreditkortsnummer, kortinnehavarens namn och utgångsdatum). Vi kan också komma att be dig om information om dina hotellrumsönskemål och information om bonus-, frequent flyer- och/eller biluthyrningsmedlemskap. Du kan alltid välja att inte ge oss informationen, men generellt sätt så krävs en del information om dig för att kunna registrera dig som medlem, för att du ska kunna köpa produkter eller tjänster, fylla i din reseprofil, ta del av undersökningar, tävlingar eller erbjudanden, eller ställa oss frågor eller inleda andra transaktioner på vår sida.

    Information om medresenärer. När du gör en bokning åt någon annan via www.mrjet.se, kommer vi att be dig om personlig information och reseönskemål för den personen. Du ska se till att du har godkännande från andra personer innan du ger oss deras personuppgifter och uppgifter om reseönskemål eftersom de endast kommer att ha möjlighet att se och ändra sina personuppgifter via ditt konto.

    Information från andra källor. Vi kan från tid till annan att erhålla både personuppgifter och annan information om dig från våra närstående bolag, partners och andra oberoende tredje parter och lägga den informationen till vår kontoinformation. Till exempel kan vi erhålla uppdaterad leverans- och adressinformation, köphistorik och demografisk information.

    Sociala medier/Facebook. Om du använder dig av funktioner för sociala media på vår webbsida, kan leverantören av sociala media skicka oss information i enlighet med sina policyer. Den informationen kan inkludera ditt namn, profilbild, kön, lista över vänner och annan information som du valt att tillgängliggöra. Information angående hotellrekommendationer eller andra MrJet-erbjudanden eller -extrapriser som utbytts mellan dig och dina vänner kan också delas. Observera att om du har vänner som använder www.mrjet.se, så kan de också ha delat information om dig med oss via Facebook. Om du vill förhindra delning, så kan du göra det genom att redigera dina sekretessinställningar på Facebook eller relevanta inställningar/preferenser på andra sociala medier.

    Samtalsövervakning. Samtal till och från vår kundtjänst kan komma att spelas in och övervakas i kvalitetsförbättringssyfte och för personalutbildning. Inspelade samtal sparas så länge de anses behövas och tas sedan bort. Personlig information som delges av dig under samtalet kommer att behandlas i enlighet med vad som anges i den här integritetspolicyn.

    ________________________________________

    Hur vi använder din information

    Vi använder kreditkortsinformation (som kortinnehavarens namn, kreditkortsnummer och utgångsdatum) för att kunna genomföra de resebokningar du gör på vår sida. Vi använder övrig information om dig i följande generella syften: för att kunna erbjuda dig de produkter och tjänster som du efterfrågar, för att kunna erbjuda dig resebekräftelser och uppdateringar, för att hantera ditt konto, inklusive bearbetning av räkningar och kunna ge dig reseaviseringar, för allmän kommunikation, för att kunna besvara dina frågor och kommentarer, för att kunna kontakta dig från kundtjänst vid behov, för att mäta ditt intresse av och förbättra våra produkter, tjänster och webbsidan, för att kunna avisera dig via e-mail eller reguljär postgång om specialerbjudanden och reserelaterade produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig, för att på annat sätt anpassa din upplevelse med MrJet för att belöna dig som en del i bonus- eller lojalitetsprogram du valt att gå med i, för att be om information, inklusive undersökningar, för att lösa dispyter, samla in avgifter, eller felsöka problem, för att förhindra potentiellt otillåtna eller olagliga handlingar, för att upprätthålla våra Användarvillkor och på annat sätt som beskrivs för dig vid insamlandet av informationen.

    E-postkommunikation. Vi vill göra det enkelt för dig att dra fördel av reserelaterade erbjudanden på vår webbplats. Ett sätt att göra det är genom att skicka dig e-postmeddelanden med information om dina reserelaterade intressen. Om du exempelvis söker efter ett flyg till New York via vår webbsida och har sparat din resplan eller på annat sätt inte bokat din resa, är det möjligt att vi skickar en påminnelse om din sparade resplan eller om ett specialerbjudande till New York. Likaså om du får ett e-postmeddelande från oss om New York-resor och visar på intresse för hotell i New York genom att klicka på en länk i e-postmeddelandet, kan du komma att få ett e-postmeddelande om hotellerbjudanden i New York eller annan destinationsinformation. Vi tror att den här typen av meddelanden ger användbar information om reserelaterade erbjudanden via våra sidor. Lägg märke till att i varje sådant e-postmeddelande kan du informera oss att du inte vill ta emot sådana e-postmeddelanden.

    ________________________________________

    Vem vi delar din information med

    MrJet kan komma att dela din information med följande entiteter:

  • Leverantörer, som hotell, flygbolag, biluthyrning och aktivitetsleverantörer som genomför dina resebokningar. Alla tjänster på www.mrjet.se som erbjuds av en tredjepartsleverantör, identifieras som sådana. Vi uppmanar dig att se över integritetspolicyn för alla tredjepartsleverantörer vars produkter du köper via www.mrjet.se. Lägg märke till att dessa leverantörer kan komma att kontakta dig för att erhålla nödvändig ytterligare information om dig, för att underlätta din resebokning eller för att svara angående en kundrecension som du lämnat.
  • Tredjepartsleverantörer som erbjuder tjänster eller funktioner å våra vägnar, inklusive kreditkortstransaktioner, affärsanalyser, kundtjänst, marknadsföring, distribution av undersökningar eller tävlingar samt förhindrande av bedrägerier. Vi kan också ge dessa tredjepartsleverantörer rätt att samla in information åt oss, bland annat för att leverera tjänster på vår webbplats eller för att leverera marknadsföring online som är anpassad till dina intressen. Dessa tredjepartsleverantörer har tillgång till och kan komma att samla in information enbart i den utsträckning som det behövs för deras tjänster och de har inte tillåtelse att dela med sig eller använda informationen för något annat ändamål.
  • Affärspartners som vi samarbetar med för att erbjuda gemensamma produkter eller tjänster. Du ser när en tredjepart är involverad i en produkt eller tjänst du har efterfrågat eftersom deras namn syns tillsammans med vårt. Om du väljer att använda dessa valfria tjänster, kan vi komma att dela med oss av information om dig, inklusive din personliga information, till dessa samarbetspartners så att de kan kontakta dig direkt via e-post eller reguljär postgång om sina produkter och tjänster. Lägg märke till att vi inte har någon kontroll över våra affärspartners integritetspolicyer.
  • Webbsidor som skickar dig till oss. Om du blev skickad till www.mrjet.se från en annan webbsida, kan vi komma att dela viss information om dig med denna webbsida så att de kan kontakta dig direkt via e-post eller reguljär postgång om sina produkter eller tjänster. Vi har inga satta begränsningar för vad webbsidor som skickar dig till oss får göra med din personliga information och vi uppmanar dig att se över integritetspolicyn för webbsidor som skickat dig till www.mrjet.se.
  • Företag inom vår företagsgrupp. Vi kan komma att dela med oss av din personliga information till associerade bolag inom fritids- och resebranschen, inklusive Hotels.com L.P., Hotwire Inc. och Venere Net S.p.A. Det här låter oss hålla dig informerad om produkter och tjänster, både fritids- och reserelaterade, som kan intressera dig. I den utsträckning som våra associerade bolag har tillgång till din information, så följder de riktlinjer som är minst lika restriktiva som de som beskrivs i den här integritetspolicyn.
  • Vi kan också komma att dela med oss av din information:

  • När lagen så kräver, när det är rimligt att anta att sådan informationsdelning är nödvändig för att följa gällande lagstiftning eller juridiska processer. Enligt amerikansk lagstiftning så måste flygbolag meddela US Department of Homeland Security viss information om flygresenärer mellan EU och USA. En lista med vanliga frågor har sammanställts av Article 29 Data Protection Working Party för att ge ytterligare information till passagerare. Se Tillägg 2 via den här länken.
  • När vi anser det befogat för att utreda, förhindra, eller hantera olagliga eller misstänkt olagliga aktiviteter, för att skydda och försvara rättigheterna, egendomen, eller säkerheten för webbsidan www.mrjet.se eller användare av webbsidan och i anslutning till våra användarvillkor och andra avtal.
  • I samband med en företagstransaktion såsom en försäljning av ett dotterbolag eller en division, en sammanslagning, konsolidering eller försäljning av tillgångar, eller om bolaget mot förmodan skulle bli bankrutt.
  • Vi kan också komma att lämna ut sammanställd eller annan anonym information till tredje part såsom t.ex. annonsörer och finansiärer. Vi kan exempelvis berätta för våra annonsörer om antalet besökare som våra webbsidor tar emot, eller de mest populära hotellen och resmålen. Den här informationen innehåller inte någon personlig information och används för att utveckla innehåll och tjänster som vi hoppas du ska finna av intresse samt för att granska effektiviteten i vår annonsering.

    ________________________________________

    Hur du kan få åtkomst till din information

    Du kan komma åt samt uppdatera dina kontaktuppgifter genom att klicka på Mitt konto på www.mrjet.se. Du kan avsluta ditt konto på www.mrjet.se genom att kontakta oss på e-postadressen som står nedan eller genom att gå till Mitt konto och Avsluta konto. Lägg märke till att efter att du stängt ditt konto kommer du inte kunna logga in eller få tillgång till några av dina personuppgifter. Du kan dock när som helst öppna ett nytt konto. Lägg också märke till att vi kan komma att behålla viss information associerad med ditt konto, av analytiska skäl såväl som för registrens integritet.

    Om du inte har ett konto hos oss, eller vill kontakta oss angående personlig information som inte visas på ditt konto, kan du be oss att komma åt, ta bort, eller modifiera den information vi har om dig genom att skicka oss ett e-postmeddelande på adressen som står här nedan.

    ________________________________________

    Dina val avseende insamlandet och användandet av din information

    Som nämnts här ovan, kan du välja att inte ge oss någon information, även om det kan komma att behövas för att genomföra resebokningar eller ta del av vissa funktioner som erbjuds på www.mrjet.se.

    Du kan också lägga till eller uppdatera information, samt stänga ditt konto som det beskrivits ovan.

    När du registrerar dig som medlem på www.mrjet.se, får du välja om du vill ta emot e-postmeddelanden från oss om erbjudanden från MrJet, samt e-postmeddelanden om produkter och tjänster från utvalda tredje parter. Som registrerad medlem på www.mrjet.se kan du ändra dina val när som helst via E-postinställningar, som du hittar under Mitt konto. Du kommer också att få samma val när du fyller i formulär på vår webbsida där du anger din e-postadress.

    Oavsett om du är en registrerad medlem på www.mrjet.se eller inte, kommer du också ges möjlighet att avprenumerera på framtida meddelanden i alla e-postmeddelanden vi skickar dig. Observera att vi förbehåller oss rätten att skicka dig annan kommunikation, inklusive servicemeddelanden, administrativa meddelanden och undersökningar relaterade till ditt konto på www.mrjet.se eller dina transaktioner på www.mrjet.se, utan att ge dig möjlighet välja bort sådan framtida kommunikation.

    Tjänster för sociala medier – Du kan välja att ha åtkomst till vissa tredjeparts-sociala medier och tjänster (som Facebook) via vår sida. När du gör det, delar du information med de sidorna och den informationen kommer att styras av deras integritetspolicy (inklusive att sidan kan dela information med oss). Det är möjligt att du kan ändra dina integritetsinställningar på respektive webbsida. Se integritetspolicyn för de relevanta sidorna för ytterligare information.

    Hjälpavsnittet i verktygsraden på de flesta webbläsare informerar dig om hur du kan förhindra din webbläsare från att acceptera nya cookies, hur du kan få din webbläsare att meddela dig när du tar emot en ny cookie och hur du kan inaktivera cookies helt och hållet. Obeservera att om du inte accepterar cookies från www.mrjet.se, så kommer du inte ha åtkomst till delar av vår sida.

    ________________________________________

    Cookies och andra webbteknologier

    För information om vår användning av cookies och liknande teknologier, se vår Cookiepolicy

    ________________________________________

    Visning av anpassad annonsering/dina val

    Data som samlas in av affärspartners och annonsnätverk för att erbjuda dig relevanta annonser. De annonser du ser på den här webbsidan kommer antingen från oss eller från våra tjänsteleverantörer. Men vi tillåter också att tredje parter samlar in information om dina aktiviteter online med hjälp av cookies och andra teknologier. Dessa tredjeparter inkluderar (1) andra bolag inom Expediagruppen, (2) affärspartners, som samlar in information när du ser eller interagerar med en av deras annonser på våra sidor och (3) annonsnätverk, som samlar in information om dina intressen när du ser eller interagerar med någon av de annonser de lägger upp på olika webbsidor runtom på Internet. Informationen som samlas in av dessa tredjeparter används för att göra förutsägelser om dina egenskaper, intressen eller preferenser och sedan visa dig annonser på våra sidor och på andra Internetsidor som ska vara anpassade efter dina intressen. Vi låter inte de här tredjeparterna samla in personlig information om dig (som e-postadress) på vår sida. Vi delar inte heller med oss av personlig information till dem.

    Observera dock att vi inte har tillgång till eller kontroll över cookies eller andra teknologier som dessa tredjeparter kan använda sig av för att samla in information om dina intressen och dessa tredjeparters informationshantering täcks inte i den här integritetspolicyn. En del av dessa företag är medlemmar i Network Advertising Initiative, vilket ger dig en enskild plats där du kan välja bort riktad annonsering från medlemsföretag. För att få veta mer, klicka här.

    Data som samlas in av företag som driver cookiebaserade utbyten för att ge dig relevant annonsering. I likhet med andra företag som bedriver verksamhet online, så deltar den här sidan i cookiebaserade utbyten där anonym information samlas in om ditt surfbeteende med hjälp av cookies och andra teknologier och segmenteras i olika intresseområden (som resor). Dessa intresseområden delas sedan med tredje parter, inklusive annonsörer och annonsnätverk så att de kan anpassa annonser efter dina intressen. Vi delar inte personlig information (som din e-postadress) med de här företagen och vi tillåter inte att de samlar in sådan information om dig på vår sida.

    ________________________________________

    Hur vi skyddar din information

    Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder www.mrjet.se för att göra hotell- och resebokningar och vi jobbar hårt med att skydda den information vi samlar in. Även om ingen webbplats kan garantera fullständig säkerhet har vi implementerat lämpliga administrativa, tekniska och fysiska säkerhetsprocesser för att skydda de personuppgifter du tillhandahåller oss med. Det är exempelvis bara behöriga anställda som har åtkomst till personlig information och de har bara det när de utför tillåtna affärsfunktioner. Dessutom använder vi oss av kryptering när vi skickar känslig personlig information (som kreditkortsinformation) mellan ditt system och vårt och vi använder oss av brandväggar och system som identifierar dataintrång för att förhindra att obehöriga personer får tillgång till din information.

    ________________________________________

    Externa länkar och sociala plugins

    Om någon del av webbsidan www.mrjet.se länkar till andra webbsidor, är inte de webbsidorna bundna av den här integritetspolicyn. Vi rekommenderar därför att du läser igenom den integritetspolicy som anges på sådana webbplatser för att förstå den webbplatsens policy för att samla in, använda och lämna ut personuppgifter.

    Så kan också vara fallet när någon del av webbsidan www.mrjet.se använder sig av sociala plugins från andra sidor som Facebook. Plugins som Facebooks gilla-knapp, dess kommentarsfunktion och Facebook Connect känns igen på Facebook-logotyper som ”f”:et eller ”tummen-upp”-ikonen och bör ses som en liten del av Facebook inbakad på www.mrjet.se. (En lista över Facebooks sociala plugins och deras ikoner kan ses här.) Vi erbjuder också möjligheten att registrera sig på vår webbsida med hjälp av pluginet ”Facebook Connect” vilket tillåter registrerade Facebookanvändare att registrera sig med sin kontoinformation från Facebook utan att fylla i sin information på vår webbsida. Istället överförs din e-postadress och ditt Facebook-ID från Facebook till oss och lagras här. När du kommer till en sida som innehåller dessa plugins, skickar din webbläsare viss information till Facebook. Precis som andra sidor som använder sig av dessa plugins, så kan inte www.mrjet.se styra över det datautbytet. För att få veta mer om den information Facebook tar emot när du besöker en webbsida med en av deras plugins på, rekommenderar vi att du besöker Facebooks hjälpcenter.

    ________________________________________

    Vanliga frågor om överföring av flygpassagerarinformation till amerikanska myndigheter

    Se Tillägg 2 via den här länken.

    ________________________________________

    Att besöka vår webbsida från utanför USA

    Om du besöker vår webbsida från utanför USA ska du vara medveten om att din information kan komma att överföras till, lagras i samt bearbetas i USA. Dataskyddslagar samt andra lagar i USA och andra länder dit dina data kan komma att överföras är inte nödvändigtvis lika omfattande som i ditt hemland, men du kan lita på att vi tar nödvändiga steg för att se till att din integritet är skyddad. Genom att använda våra tjänster är du medveten om att din information kan komma att föras över till våra anläggningar och tredje parter som vi lämnar informationen till enligt denna personuppgiftspolicy.

    ________________________________________

    Ändringar av denna integritetspolicy

    Vi kan komma att uppdatera denna Integritetspolicy i framtiden. Vi kommer att meddela dig om väsentliga förändringar till denna Integritetspolicy genom att skicka ett meddelande till den e-postadress du meddelat oss eller genom att placera ett tydligt meddelande på vår webbplats.

    ________________________________________

    Hur du kontaktar oss

    Om du har frågor om den här integritetspolicyn (eller din reseplanering eller inköp), kontakta oss på:

    E-post: service@customercare.mrjet.se Vi gör vårt bästa för att du ska få ett svar inom 24 timmar.

    Skriv: Du kan också skriva till Expedia, Inc. c/o Box 1703, 111 87 Stockholm

    Dessutom kan du komma i direkt kontakt med reseleverantörer på det telefonnummer eller den adress som finns i din resplan.

    Expedia, Inc. kommer att behandla din information i sin kapacitet som datakontrollant. Expedia, Inc., 333 108th Ave. NE, Bellevue, WA 98004 USA.

    Den här integritetspolicyn gäller från och med 12 maj 2016.